Robert De Niro nem lesz ismét taxisofőr

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 26.

Mikrofilm

Kacsa volt a hír, miszerint egy Uber-reklámban bújna ismét Travis Bickle bőrébe.

Az elmúlt időszak egyik legőrültebb pletykája szerint 47 évvel Scorsese A taxisofőrje után Robert De Niro ismét volán mögé ül, hogy Travis Bickle-ként szerepeljen az Uber Egyesült Királyságot célzó reklámfilmjében. Mindez inkább csak vágyvezérelt gondolkodásnak tűnik, hiszen miért is volna jó egy cég számára, ha a filmtörténelem egyik legkultikusabb szociopatájával reklámozná magát, aki a taxizástól csak a társadalmat veti meg jobban. Ettől eszementebb ötletet is sikerült azonban kierőszakolni a rajongóknak, gondoljunk csak minden idők egyik legnagyobb bukására, Az igazság ligájára, melyből a trollokkal megtámogatott online népfelkelés után elkészülhetett Zack Snyder rendezői változata.

Maga De Niro egyébként többször kijelentette már, hogy nem ellenezné a folytatást. „Évekig gondolkodtam azon, hol lehet ma Travis Bickle, Martyval is beszéltünk róla és Paul Schrader is előállt valamivel” – utalt a rendezőre és a film forgatókönyvírójára, hozzátéve: bármennyire izgatja is az ötlet, nem sikerült fogást találniuk azon. Maga Schrader másképp emlékszik a dologra: még 2013-ban azt mondta, egy percen belül lelőtte az ötletet, hogy felvetették neki. „De Niro javasolta Martynak és nekem még 15 éve, de megmondtam neki, hogy ez a leghülyébb ötlet, amit valaha hallottam. Kifejtettem, hogy a karakter kevesebb mint fél évvel a mozi befejezése után meghalt. Egy haláltripen volt és legközelebb biztos sikerrel is járt volna” – magyarázta a forgatókönyvíró.

Schrader most sem hazudtolta meg önmagát. „Hogy miért csinálna ilyet Bob, arról fogalmam sincs. Nem láttam, és ha van szerencsém, soha nem is fogom látni” – írta saját Facebook-oldalára az Uber-reklámfilmmel kapcsolatos pletykákra reagálva. Végül Schrader az, aki örülhet, ugyanis mint kiderült, A taxisofőr-reklám kacsa volt: ugyan De Niro valóban feltűnik majd narrátorként a cég brit reklámjaiban, de nem Travisként, és a filmet sem fogják megidézni. Helyette viszont szerepel majd Scorsese következő mozijában, a Megfojtott virágokban, ami október 19-én érkezik majd a hazai mozikba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk