A Disney-nél nincs fék a remake-vonaton – a legújabb ötletükkel azonban sokaknál kiverték a biztosítékot

  • Szabó Ádám
  • 2019. augusztus 10.

Mikrofilm

„Nincs szükség egy tökéletes klasszikus újragondolására!”

Novemberben indul a Miki egeres cég streamingplatformja, a Disney+.  A világ leghatalmasabb stúdiójának nem titkolt célja, hogy letörjék a szintén egyre terebélyesedő Netflix szarvát – épp ezért ha Amerikában a cég mindhárom szolgáltatására – A szolgálólány meséjével mennybe menő Hulu-ra, a sportkirály ESPN+-ra, valamint a Disney+-ra – előfizetnek az emberek, kedvezményes áron, 12,99 dollárért (kb. 3700 forintért) megkaphatják a csomagot.

Összehasonlításként: a Netflix havidíja

kondícióktól függően 9 és 16 dollár közé esik.

A Disney el is kezdte kihúzni saját tartalmait a konkurencia kínálatából – a Netflix Marvel-univerzumát például már le is fejezték –, de ők is tudják, hogy ez önmagában kevés, ezért gőzerővel belevágtak a saját tartalmak gyártásába. A legnagyobb dobásnak a The Mandalorian című Star Wars-sorozat ígérkezik, amit a Vasember és Az oroszlánkirály rendezője, Jon Favreau hoz majd tető alá. A Netflix példáját szem előtt tartva azonban a Disney-nél is gondolnak majd a fiatalabb nézőközönségre: reboot-olják az Éjszaka a múzeumbant, a Tucatjával olcsóbbat és az Egy ropi naplóját – mindegyik mozi 2000 után készült, utóbbi első része ráadásul még tíz éves sincs. Az Aladdin vagy épp Az oroszlánkirály sikere után úgy néz ki, a Disney-nél nincs fék a remake-vonaton – a legújabb ötletükkel azonban sokaknál kiverték a biztosítékot: újrázni tervezik a Reszkessetek betörők!-et is.

Egyelőre nem tiszta, hogy filmben, sorozatban, animációban, esetleg bábjátékban gondolkodnak-e,

de az ötlet máris heves tiltakozást váltott ki az internet népéből. „Nincs szükség egy egyébként is tökéletes karácsonyi klasszikus újragondolására!” – fakadt ki cikkében a Vice. A hírre hamar megérkezett az eredeti klasszikus főszereplőjének, Macaluay Culkinnak a reakciója is: „Így nézne ki valójában a frissített Reszkessetek betörője” – szól a képaláírás. „Hé, Disney, hívj fel!” – tette még hozzá, ami arra utal, egyelőre semmilyen szerepet nem szántak neki a remake-ben. Nehéz elképzelni, egy cameón kívül milyen egyéb szerep várhatna rá – márpedig a második rész után készült borzadályok óta tudjuk, hogy Culkin nélkül nincs igazi Reszkessetek betörők!

Figyelmébe ajánljuk