A brit kulturális miniszter szerint a Netflixnek jeleznie kellene, hogy A Korona sorozat csupán fikció

  • narancs.hu
  • 2020. november 30.

Mikrofilm

A politikus aggódik, hogy egy nemzedéknyi néző, akik még nem éltek az eseményeknek idején, összetéveszthetik a fikciót a valósággal.

A brit kulturális miniszter szerint a Netflix streamingszolgáltató A Korona című sorozata készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció – írja a BBC hírportálja.

"Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, akik még nem éltek az eseményeknek idején, összetéveszthetik a fikciót a valósággal" – mondta vasárnap Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.
Peter Morgan, a széria alkotója "a kreatív képzelőerő játékának" nevezte a produkciót, amelynek forgatókönyve "folyamatos ide-oda ugrálás" kutatómunka és drámaírás között.
Dowden a lapnak elmondta, hogy szándékában áll levélben is megírni a szériával kapcsolatos aggályait a Netflixnek. A streamingszolgáltató egyelőre nem szólalt meg az ügyben.
A brit királyi család életéről szóló sorozat negyedik évadát, amelyben Olivia Colman alakítja II. Erzsébet királynőt, már érték kritikák néhány esemény, különösen a walesi herceg és hercegnő esküvőjének ábrázolása miatt.
Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat "a végletekig feszíti a művészi szabadság határait".
A jelentések szerint a széria negyedik évada 29 milliós nézettségnél tart.

Figyelmébe ajánljuk