Újabb színésznő veszi át II. Erzsébet szerepét a róla szóló sorozatban

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. január 31.

Mikrofilm

Az ötödik évaddal véget ér A korona (The Crown) című sorozat.

Az ötödik évaddal befejeződik a brit uralkodóházról szóló, A korona (The Crown) című népszerű, Golden Globe-díjas tévésorozat, Peter Morgan, a széria alkotója és írója pedig bejelentette, hogy II. Erzsébet szerepét az ötödik évadban Imelda Staunton veszi át Olivia Colmantől.

Morgan felidézte, hogy eredetileg hat évadot tervezett a történetből, amelyet világszerte több mint 73 millió háztartásban néztek, de úgy döntött, hogy itt az ideje befejezni.

"Imelda káprázatos színésznő, és fantasztikus utódja lesz Claire Foynak és Olivia Colmannek" - hangsúlyozta.

Imelda Stauntonnal készült korábbi interjúnkat itt olvashatják:

„Hívjon őfelségének!" - Imelda Staunton színész

Brit nemzeti kincs. Ő volt Vera Drake Mike Leigh-nél és Dolores Umbridge a Harry Potter-univerzumban. A hazai mozikban most a Táncterápia című film táncos lábú, megcsalt feleségeként csodálhatjuk meg. Telefonon beszélgettünk vele. Magyar Narancs: Sandra, a filmbeli feleség előszeretettel hívja magát Lady Abbottnak, mert a férjét épp kitüntette - a Brit Birodalom Rendjébe választotta - a királynő.

A sorozat első két évada nagyon jó kritikákat kapott, és a harmadik évad is díjazott lett, de a széria iránti lelkesedés csökkenni kezdett. Bár a Netflix nem közöl rendszeresen nézettségi adatokat, a tavalyi év legnagyobb nézettségű programjairól kiadott listáján nem szerepelt A korona - emlékeztetett a The Guardian.

A brit lap cikke arra is utalt, hogy a széria befejezésével kapcsolatos döntésnek esetleg köze lehet András herceg botrányához is. Az 59 éves András herceg ugyanis - aki jelenleg a nyolcadik a brit trónutódlási sorban - óriási brit és nemzetközi botrányt kavaró interjúban igyekezett magyarázni kapcsolatát egy szexuális bűnözővel, az amerikai Jeffrey Epsteinnel, aki tavaly nyáron a börtönben öngyilkos lett. A sorozat befejezése miatt ugyanakkor valószínűleg sem András, sem Harry herceg és felesége, Meghan Markle királyi feladatoktól való visszalépése nem kerül majd terítékre a szériában.

A fiatal II. Erzsébetet alakító Foy után Colman az 1964 és 1977 közötti időszakot feldolgozó harmadik évadban debütált a királynő szerepében, amelyért idén Golden Globe-díjat is kapott, és amelyben a negyedik évadban is őt láthatja a közönség.

A szerepet az ötödik évadban átvevő, 64 éves Imelda Staunton közleményében hangsúlyozta, hogy szereti A korona-sorozatot, és színészként nagy örömmel figyelte kolléganői, Claire Foy és Olivia Colman kitűnő alakításait. "Nagyon megtisztelő, hogy ilyen kivételes alkotói gárdához csatlakozhatom A korona befejezésében" - fűzte hozzá.

Cindy Holland, a Netflix sajáttartalom-gyártási alelnöke közleményében teljes támogatásáról biztosította Peter Morgant, és hangsúlyozta, izgatottan várja, hogyan fejeződik be a sorozat Imelda Staunton és a többi szereplő részvételével.

Neked ajánljuk