Rövidfilm

Blue Danube Filmfesztivál

Végtelen pillanatok Eflatun Serbay Çelebi: Jam Tomorrow

  • SzSz
  • 2020.12.02 21:00

Mikrofilm

Ebben az animációs rövidfilmben nincsenek emberi arcok, a mű mégis pont a szerfelett emberi voltával vonja magára a figyelmet. Hétköznapi, két állapot közti helyzetek elevenednek meg: megnyomjam-e a csengőt; elküldjem-e az üzenetet; meg merjem-e fogni a kezét?

Tipikusan azok a pillanatok, amelyeket ott és akkor végtelennek érzünk; nemcsak az fut át a fejünkön már előre, hogyan jutottunk idáig, de jellemzően a másodperc töredéke alatt legyártunk egy rakás forgatókönyvet is, hogy mi történik, ha átlépünk a saját magunk emelte mentális falon. A természet pedig már csak úgy huzalozott bennünket, hogy általában a lehető legrosszabb következmény kövesedik meg fejünkben, tovább nyújtva így is maratoni hosszúságúnak tűnő bénultságunkat, vagy ami még rosszabb, elvéve a kedvünket, hogy megtegyük azt, amit meg kell tennünk.

Jam_Tomorrow_top_story_lead.jpg

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk