Egyre nagyobb a felbolydulás a Kojot körül

  • narancs.hu
  • 2018. február 12.

Mikrofilm

Nem győzi korrigálni döntéseit a Megafilm. A Youtube-közzététel után most a hazai mozik kapták meg ingyen a filmet.

Újabb fordulat történt Kostyál Márk Kojot című filmjének ügyében, most épp arról adott ki közleményt a Megafilm, hogy az összes magyar mozi számára ingyenesen rendelkezésre bocsátja a  filmet.

Mindezt az után, hogy előbb nem engedték, hogy vetítsék a filmet a 4. Magyar Filmhéten, majd közzétették azt a Youtube-on, hogy bárki megnézhesse a Filmhét alatt. Az így kikerült film minősége erősen kifogásolható volt, így a gyártó cég megint korrigál.

Közleményükben azt írják: „A Filmet övező nézői érdeklődést gyártóként és forgalmazóként nagy örömmel fogadtuk. Szeretnénk a Film számára minél szélesebb nézői platformot biztosítani, továbbá azt a lehetőséget, hogy a nézők a Filmet mozivásznon tökéletes képi és hangminőségben tekinthessék meg, tisztelve ezzel nézőinket és alkotóink munkáját egyaránt.”

A rendező közben rövid, érzelmes Facebook-posztban köszöni meg a rengeteget támogatást:

Kedves Emberek, cimborák, Földijeim!

Szívből, könnyek közt köszönöm meg, amit értünk, a KOJOT- című filmünkért tettetek! Ez a csoda Miattatok van! Alkotótársaim, a kibaszott Falka nevében KÖSZÖNÖM! Nektek csinálunk minden filmet amíg dobog a szívünk! Szeretettel!

Kostyál Márk

A filmről készült kritikánkat itt olvashatják:

Fröcsög a nyál, folyik a vér, reccsen a csont: tömény unalom

Már közel 50 ezren látták Kostyál Márk Kojot című filmjét a YouTube-on a filmheti balhé és a közzététel óta. Még a tavalyi premier alkalmából írtunk róla. Kritika.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.