Filmet forgatott a Tiszán úszó hulladékról

  • narancs.hu
  • 2021.03.12 21:18

Mikrofilm

Öt országban rögzítette a kárpátaljai hulladékhelyzetről és következményeiről szóló munkáját az ukrán-magyar reklámszakember.

Elkészült a Tiszában úszó szemét eredetét, sorsát bemutató új filmjével Ljasuk Dimitry.  A reklámszakember Szentpéterváron született, édesapja ukrán, édesanyja magyar, egyéves korában költözött a család Magyarországra.  Dimitry horgász édesapja révén 3-4 éves korától rendszeresen jár a Tiszához, és nagyon megszerette a folyót, különösen a Tisza-tó vidékét. Blogjában bemutatta a folyó szépségét a természetbarátoknak, első filmjét 2018 nyarán forgatta róla.  

„Annyira természetes közeg számomra, hogy mindennapjaim része lett. Aztán azért is ilyen erős a kötődésem, mert 6 évvel ezelőtt édesapám épp a Tiszán volt, amikor megállt a szíve. Sokkhatásként ért a hirtelen halála, de mintha az ő folyó iránti szeretete átszállt volna rám, megduplázva az én rajongásomat” – beszél erről a kapcsolatról a National Geografic által készített interjúban.

Legújabb munkájáról Facebook-oldalán számol be: „elkészültem végre a kárpátaljai hulladékhelyzettel kapcsolatos filmemmel! A címe A Tisza nevében lesz.” Az 55 perces videót négy országban forgatta, nagyrészt Ukrajnában, Kárpátalján, de a témát követve eljutott a Duna-Deltáig is. A filmet március végén mutatja be: „addig még sok munkám van vele, hiszen hogy megértsék a szomszédaink is, elkészítem az ukrán, román, angol, német, orosz és talán a szerb fordításokat is, hogy ezeken a nyelveken legyen feliratozott a film.”

Elkészültem végre a kárpátaljai hulladékhelyzettel kapcsolatos filmemmel! A címe “A Tisza nevében” lesz. Az 55 perces...

Közzétette: Ljasuk Dimitry films – 2021. március 12., péntek

Neked ajánljuk