Franco Nero nyújt segítő kezet Kevin Spacey-nek

  • narancs.hu
  • 2021. május 25.

Mikrofilm

A Honfoglalás című filmben Árpád vezért alakító színész egy független olasz filmben menti meg Frank Underwoodot.

Kevin Spacey volt az egyik legnagyobb "vad2, amit a MeeToo mozgalom "leterített": 2017. október 30-án jelent meg a Buzzfeeden az az Anthony Rapp-interjú, amely először derített fényt a színészre, mint szexuális ragadozóra. Spacey válaszul coming outolt, ám a szellemet nem lehetett visszazárni a palackban: egyre több egykori áldozata vallott színt, pályatársai és teljes Hollywood elfordult tőle, a karrierje pedig gyakorlatilag  a földbe állt: a két Oscar-díjas színész legutolsó filmje, a Milliárdos fiúk klubja azzal került be a hírekbe, hogy bemutatójakor mindössze 126 dollárt hozott össze, azaz alig 10 ember vett rá jegyet.

Bukása óta egy rakás bizarr akcióval igyekezett már felhívni magára a figyelmet: volt, hogy egy kihasznált, majd cserbenhagyott bokszolóról szóló verset szavalt a Római Nemzeti Múzeumban; Kártyavárbeli karaktere, Frank Underwood bőrébe bújva vette számba az őt ért vádakat; vagy épp fura karácsonyi videóval jelentkezett. A valódi filmes visszatérés azonban elmaradt, és a világ remekül boldogult Spacey nélkül is. Ridley Scott például az utolsó pillanatban vágta ki őt A világ összes pénze című filmjéből, a helyére beugró Christopher Plummer pedig a szereppel kiérdemelte az Oscar-jelölést. Most azonban úgy néz ki, elérkezett az idő a visszatéréséhez – legalábbis így gondolta ezt a Honfoglalás Árpád vezére, azaz Franco Nero.

A hírek szerint ugyanis Spacey legközelebb Nero L’uomo Che Disegnò Dio című kisköltségvetésű olasz függetlenfilmjében fog feltűnni egy cameo erejéig.

Ha minden jól megy, nem ő lesz az egyetlen hollywoodi sztár: a színész-rendező felesége, Vanessa Redgrave is eljátszik egy kisebb szerepet. Már ha belefér az idejébe, és meg tudja oldani, hogy angliai otthonából elutazzon az Olaszországban zajló forgatásokra.

Nerot a jelek szerint nem igazán izgatja Spacey jelenlegi megítélése, és az egész MeeToo mozgalom sem: azt nyilatkozta, nagyon boldog, hogy az amerikai művész elvállalta a felkérését, és egyébként is remek színésznek tartja őt.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk