Hány ember kockáztatja az egészségét, hogy lássa Russel Crowe-t más életével játszadozni?
UNHINGEDPhotogSkipBoldenIMG_1014_top_story_lead.jpeg
Unhinged

Hány ember kockáztatja az egészségét, hogy lássa Russel Crowe-t más életével játszadozni?

Mikrofilm

Amerikában autós balhéval csalnák vissza az embereket a mozikba.

Hollywood Messiásként várja Christopher Nolan új filmjét – ezen múlik ugyanis, lesz-e idén nyári moziszezon, vagy a koronavírus miatt azt is le kell fújni. A Tenet premierje július 17-én lehet, addigra kellene Amerikában lazítani a korlátozásokon és még több mozit megnyitni. Van azonban egy film, amely még nagyobbat kockáztat és igyekszik beelőzni Nolan alkotását.

Messiásként várják a mozik Christopher Nolan új filmjét

Egyszemélyben kell megmentenie a teljes nyári filmszezont. A sötét lovag trilógiájával beindította a képregényfilmek sokadik reneszánszát; az Eredettel és a Csillagok közöttel bemutatta, hogy eredeti filmekkel is lehet sikert elérni, a Dunkirkkel pedig egy sokszorosan lerágott témából kreált igazi eseményfilmet. Ilyen előzmények után nem csoda, hogy mindenki tűkön ülve várja Christoper Nolan legújabb moziját, a Tenet-et.

Az Unhinged főszereplője Russel Crowe, aki az úton nézeteltérésbe keveredik egy gyerekével utazó nővel, amiből hatalmas macska-egér játék alakul ki. Az előzetes alapján egy egyszerű, kis költségvetésű pszichológiai thrillerről van szó, amelynek húzóneve egyértelműen a főszereplő. A film forgalmazója, az újonc Solstice Studios azonban úgy döntött, kihasználja a koronavírus okozta filméhséget, na meg az ezzel járó hírverést, és elsők között küldi moziba a darabot július 1-jén.

A forgalmazó ezzel nagyot kockáztat, hiszen attól még, hogy szabad lesz moziba menni, egyáltalán nem biztos, hogy az emberek meg is kockáztatják a dolgot – elvégre két hónapig sulykolták beléjük, hogy maradjanak otthon és tartsák a távolságot egymás között, mindez pedig meg is tette a hatását.

Az Unhinged mégis tökéletes első bemutatónak tűnik, ugyanis nagyjából az a helyzet vele, mint a Trollok a világ körüllel. Utóbbi először merte meglépni, hogy a mozikat kihagyva egyből az interneten debütáljon, és bejöttek számításai. Nem egy hatalmas Pixar-szerű bemutatóról volt szó, amit vétek lett volna nem moziba küldeni, de annyira azért ismert volt a mese, hogy elég embert érdekeljen a karantén alatt. Az Unhinged szintén nem egy hatalmas költségvetésű film (33 millió dollárból készült), így nem is bukhat óriásit, Crowe szereplése azonban elég vonzó lehet az embereknek ahhoz, hogy hosszú hónapok után ismét mozizni induljanak.

A pszichothrillert eredetileg szeptember 4-én mutatták volna be, ám ugyanide lőtték be a Hang nélkül 2-t is. "Mikor egy tankhajó a kis motorcsónakod felé tart, jobb, ha még ütközés előtt arrébb állsz" – magyarázta Mark Gill, a Solstice Studios fejese, miért változtatták meg saját filmjük premierdátumát.

Elkezdett új időpont után kutatni, felmérte, mikor nyithatnak ki a mozik Amerikában és azon kívül is – sőt, még privát közvéleménykutatást is rendelt arról, mennyire mernek az emberek kimozdulni otthonukból egy film miatt. Végül úgy döntött, hogy a csökkent kapacitás (a mozik kezdetben valószínűleg csak a helyek 25-50 százalékát értékesíthetik majd) ellenére is megéri úttörőnek lenni és ringbe küldeni a filmet. Néhány hét és kiderül, igaza volt-e.

Figyelmébe ajánljuk