II. Erzsébet halála miatt leállítják A korona című sorozat hatodik évadának forgatását

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 9.

Mikrofilm

A Netflix már a sorozat indulásakor számolt az eshetőséggel.

A korona író-rendezője emailben tudatta, hogy a sorozat 6. évadának forgatása II. Erzsébet emléke iránti tiszteletből egy időre várhatóan szünetelni fog – írjaDeadlineA királynő című filmet is jegyző Peter Morgan az uralkodóhoz írt "szerelmeslevélként" jellemezte a szériát. Azt közölte, egyelőre nincs mit hozzátennie, csak csendet és tiszteletet. 

A Netflix már régóta számolt a királynő halálának eshetőségével.

A II. Erzsébet királynő uralkodásáról, és a királyi család életéről szóló A korona (The Crown) című sorozat hatodik évada már a gyártási folyamatban van a Variety forrásai szerint. A Netflix egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt.

"Egyikünk sem tudhatja, mikor jön el ez az idő, de az lenne a helyes és illendő, ha megtisztelnénk ennyivel a királynőt. A tisztelet és az elismerés egyszerű jele volna. Ő egy nemzetközileg ismert figura és eszerint kéne eljárnunk" – nyilatkozta a forgatás esetleges szüneteltetéséről A korona producere és rendezője, Stephen Daldry még 2016-ban a sorozat indulásakor.

A korona ötödik évadát novemberben mutatják be, mely az 1990-es évekre fog összpontosítani, valószínűleg feldolgozza majd Diana 1997-es halálát, valamint Vilmos és Harry herceg tinédzser éveit. A Netflix eddig nem sokat árult el róla, csupán a bejelentett szereposztásból lehet következteti a történetre. A sorozatban eddig Claire Foy, majd Olivia Colman alakította az uralkodót, az új évadban mutatkozik be Imelda Staunton a királynő szerepében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk