Ingyenesen nézhető dokumentumfilmekkel online folytatódik a Verzió

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Mikrofilm

December 10-ig online nézhető 54 dokumentumfilm a 20. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál programjából. A rövidfilmek és több egész estés dokumentumfilm ráadásul ingyen kikölcsönözhető.

A seregszemle november 29-én ugyan véget ért, ám online továbbra is nézhetőek a közelmúlt legjobb, legérdekesebb és legizgalmasabb dokujai. A legjobb magyar alkotásnak a Fanni kertjét választották. Az intim hangulatú film egy különös felnőtté válás történetén keresztül mesél az emberi kapcsolatok és az elfogadás fontosságáról. Ez az alkotás ugyanúgy kikölcsönözhető, mint a többi győztes film: A Dmitrijev-ügy (a legjobb emberi jogi dokumentumfilm), a Hawar, száműzött gyermekeink (különdíj), az Aranyásók (a legjobb dokumentumfilm), a Hollywoodgate (különdíj), a Snajka: elvárások naplója (a Doc Future Diák- és elsőfilmes verseny győztese), a Budapest siló (a zsűri különdíja), a Menekülők (a Képkereső verseny győztese), a Tánc a vulkán peremén (a New Frontier díja), A magány földrajza (az Antropocén szekció különdíjasa), vagy épp az Árral szemben (a legjobb környezetvédelmi dokumentumfilm).

A filmek kikölcsönzésére december 10-e éjfélig van lehetőség, a kölcsönzéstől számítva 14 napig elérhető az ilyen film. Számos alkotás ráadásul ingyen nézhető. Közéjük tartoznak Peteer Nestler retrospektív filmjei, például a Cigánynak lenni, ami megtöri azt a holokausztot övező konszenzust, hogy mindez „soha többé nem fordulhat elő” – a cigányok üldöztetése és társadalmi elszigetelése ugyanis „minden nap előfordul”. A Szabadító Attilát, egy börtömből szabaduló férfit mutat be, aki a rácsok mögött megtért, és most válaszút elé kerül: szerzetes legyen vagy családot alapítson. A Panaszbíróság a pekingi panaszirodát és az előtte kanosszát járó embereket mutatja be, akik tizenkét évig küzdöttek falujukért, amit ennek ellenére mégis leromboltak, hogy új vasútállomás épülhessen a helyére a 2008-as pekingi olimpiára. A Corvin variációk főhősei azok a roma családok, akik a VIII. kerületi városfejlesztés miatt kénytelenek voltak elhagyni otthonukat. Mindezek mellett az összes 30 percnél rövidebb kisfilm ingyen nézhető, a többi pedig az alábbi árakon kölcsönözhető:

  • rövidfilmek (max. 30 perces filmek): 0 Ft;
  • középhosszú filmek (a 31 és 59 perc közötti filmek): 500 Ft;
  • egész estés filmek (a 60 percnél hosszabb filmek): 900 Ft;
  • DocFan bérlet (mind az 54 filmet tartalmazza): 9.000 Ft;
  • támogatói bérlet (mind az 54 filmet tartalmazza): 20 000 Ft.

További információk és a kölcsönzés a Verzió weboldalán érhető el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?