Jennifer Lawrence megnézte, hogyan játssza karakterét pályatársa, aztán inkább otthagyta a filmet

  • narancs.hu
  • 2022. november 7.

Mikrofilm

Az Oscar-díjas színésznő Elizabeth Holmes-t alakította volna, de Amanda Seyfried alakítását látva inkább nem vállalta a szerepet.

A kibukott című minisorozat az idei év egyik legnagyobb tévés szenzációja volt: Elizabeth Holmesra, a Theranos startup vezetőjére fókuszáló története valós eseményeken alapszik, ám olyan, mintha eleve sorozatra írtak volna. A Holmest alakító Amanda Seyfried brillírozik a szerepben, amiért az Emmyt is hazavihette. Játéka azonban nemcsak az Emmy-szavazókra és kritikusokra volt nagy hatással, hanem pályatársára, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence-re is.

Hollywoodban az olyan szenzációs sztorikat, mint Elizabeth Holmesé, vagy épp a Tigriskirályé, nem igazán szokták pihenni hagyni: a nagy sikerű sorozatok után szinte azonnal érkezik a játékfilmes feldolgozás is. Holmes esetében ráadásul a társadalmi szatírák nagymestere, A nagy dobás és az Alelnök rendezője, Adam McKay jelentkezett a feladatra: míg A kibukott Rebecca Jarvis podcastjéből készült, McKay John Carreyrou 2018-as könyvét (Bad Blood: Secrets And Lies In A Silicon Valley Startup) igyekszik filmre adaptálni az Apple számára. A főszerepre azt a Jennifer Lawrence-t szemelte ki, akivel legutóbb is együtt dolgozott a Ne nézz fel!-ben. A színésznő nemcsak vállalta a szerepet, de producerként is csatlakozott a projekthez. Aztán megnézte A kibukottat Amanda Seyfrieddel.

„Azt gondoltam, hogy szenzációs benne. Úgyhogy úgy voltam vele, oké, nem kell újra megcsinálnunk. Ő már tökéletesen eljátszotta” – nyilatkozta. Hogy McKay Holmes-filmjének mi lesz a sorsa, egyelőre nem tudni, Lawrence-t viszont legközelebb A kiút című filmben láthatjuk, melyben egy sérült katonát játszik, aki afganisztáni bevetése után igyekszik visszatagozódni a társadalomba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk