Képregényt ír figurájáról a Rébuszt alakító színész

  • narancs.hu
  • 2022. március 24.

Mikrofilm

Paul Dano egyelőre még nem végzett a Batman-gonosszal.

Minisorozatot kap az új Batman-film Pingvinje – írtuk meg mi is nemrég. Nem Pingvin azonban az egyetlen, aki profitál Matt Reeves legújabb szuperhőseposzának világsikeréből: a másik főgonoszt alakító Paul Dano képregényes minisorozatban folytatja karakterének történetét.

A színész írja ugyanis DC Comics égisze alatt októberben megjelenő Rébusz: Első év című hatrészes képregényt. A füzetek az új Batman-film előzményeként azt mutatják be, hogyan vált az Edward Nashton nevű könyvelő egy egyszerű senkiből Rébusszá, azaz Gotham City és a denevérember esküdt ellenségévé. Dano Steven Subic illusztrátorral dolgozik majd, aki olyan legendás figurákon dolgozott korábban, mint Conan, Tarzan vagy Sherlock Holmes.

A képregény címe egyértelműen Frank Miller 1987-es művére, a Batman: Első évre utal, amely a filmet rendező Matt Reeves egyik fő inspirációjául is szolgált. Maga Dano egy másik füzetet jelölt meg kedvencének: a denevérember 2011-es rebootját, amelyben feltűnik a Baglyok Bírósága nevű bűnözőszervezet. A színészt jó ideje generációja legtehetségesebb tagjai között tartják számon olyan filmeknek köszönhetően, mint A család kicsi kincse, a Vérző olaj vagy a Fogságban, de kipróbálta már magát író-rendezőként (Vadon), és van egy Mook nevű bandája is, melynek ő az énekese. Moziban legközelebb Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű filmjében, a The Fabelmansben láthatjuk. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?