Kerekes Vica: „A vörös felkorbácsolja az embereket”

  • Szabó Ádám
  • 2019. március 7.

Mikrofilm

Hajszínéről, meztelen jeleneteiről és romkomjairól ismerjük, az Apró mesékben a végzet asszonyát játssza.

Jövő héten új magyar filmet mutatnak be a mozik: az Apró mesékben Kerekes Vica fegyveres amazont alakít a második világháború utáni zűrzavarban - a Csehországban igazi sztárnak számító színésznővel a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatnak interjút. Ízelítő:

MN: Csehországban az ismertséget a Férfiremény című vígjáték hozta meg számodra, azt több mint 1 millióan látták. Itthon a rendszerváltás utáni legsikeresebb magyar film A miniszter félrelép 650 ezer nézővel, ami Dobó Katát tette sztárrá. Mi izgatja ennyire a nézőket a vörös hajban?

KV: Talán az, hogy kevesebben vagyunk természetes vörös hajúak. Nem tudom, mindenesetre azt veszem észre, hogy a vörös felkorbácsolja az embereket. Pedig én nem ragaszkodom annyira a hajszínemhez, sőt, kifejezetten örülök, ha a rendezők nem kötik ki, hogy csak vörösként szerepelhetek. Üdítő volt például, hogy a netflixes történelmi drámában, a Miladában fekete hajú lehettem.

false

 

Fotó: Németh Dániel

MN: A csehországi népszerűségedet hogyan kell elképzelni? Főzőshow-kban például hányszor szerepeltél?

KV: Szerencsére ez ott nem szokás – éppen elég, hogy filmeket csinálok. Nem főztem még tévében, és nem szerepeltem színházban sem. Mégis, Csehországban a mai napig odajönnek hozzám az emberek azzal, hogy imádták a Férfireményt. Ráadásul főleg a nők jelzik, mennyire tetszett nekik a sokat idézett biliárdos jelenet (ebben Kerekes Vica szűk, rövid ruhában biliárdozik, majd leveszi a bugyiját, és összefogja vele a haját – Sz. Á.). Büszke vagyok erre a vígjátékra, igazi kultfilmmé vált a cseheknél.

A teljes interjút a Magyar Narancs 2019. március 7-i lapszámában olvashatja. Az újságra itt lehet előfizetni.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk