Készült egy remek izlandi horror, ami garantáltan ráhozza a frászt mindenkire

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. nov. 02., 18:10
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Rejtélyes ház és eltűnt gyerekek a világ egyik legszebb vidékén.

Izlandra sarki fényt és gejzíreket nézni megy az ember, de nem így ebben a komor hangvételű horrorban, amelyben eltűnt gyerekek és öngyilkos idősek ugyanúgy megjelennek, mint a különös ház pincéjében talált tetemek, amelyek úgy megijesztik a fiatalokat, hogy legszívesebben menekülnek az izlandi kisvárosból.

Az Emlékszem rád egy jól összerakott ijesztgetés, amelyet skandináv kriminek kevéssé, északi horrornak azonban annál inkább lehet nevezni: a félelem garantált.

Emlékszem rád (16) magyar feliratos előzetes

A NEMZETKÖZI BESTSELLERBŐL KÉSZÜLT EMLÉKSZEM RÁD NOVEMBER 2-TŐL LÁTHATÓ ORSZÁGSZERTE A MOZIKBAN - FELIRATOS ÉS SZINKRONIZÁLT VÁLTOZATBAN EGYARÁNT! Egy háromfős reykjavíki társaság egy eldugott vidéki kisvárosba érkezik, hogy felújítsanak és vendégházzá alakítsanak egy régi épületet. A háznak azonban sötét múltja van, amire furcsa és rejtélyes történések, beazonosíthatatlan hangok vezetik rá az új lakókat.

Kinek érdemes beülni rá? Aki szeret megijedni a sötétben, és aki nem mostanában utazik Izlandra.

via GIPHY

Az Emlékszem rád Yrsa Sigurðardóttir magyarul is olvasható regényének adaptációja, és amikor május elején Izlandon bemutatták a filmet, rögtön a toplisták élére ugrott, elvégre az ottaniak is szeretnek hallani sötétebb énjük cselekedeteiről. A horrorban az a Jóhannes Haukur Jóhannesson játssza a főszerepet, akit a világnak ezen a felén leginkább a Trónok harcából lehet ismerni.

Emlékszem rád (Ég man þig). Izlandi horror, 105 perc, 2017. Forgalmazza a Vertigo Média.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely minden csütörtökön és hétvégén új tartalommal jelentkezik.

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. nov. 02., 18:10
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  tiszapolgári
  2017. november 03., péntek 18:12
  yoyo: hosszabb-rövidebb kommentárokat fűzök a látottakhoz

  „Itt most a keresztapának megint igaza volt, mert mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, és a családot meg kell védeni, és ha beengedjük a migránsokat, azok ugyanúgy megerőszakolják a lányainkat-asszonyainkat, mint ahogy itt a gonosz bevándorlók megölik szegény Luca Brasit.”
 2. 9
  tiszapolgári
  2017. november 03., péntek 18:03
  reuters: olyan filmeket gyártanak amit (az előzőleg már sikeresen lebutított) néző szeretne

  Igen, ez már egy fejlettebb technológia.
 3. 8
  yoyo
  2017. november 03., péntek 15:44
  amikor én leszek diktátor, bevezetem a kötelező mozilátogatást, általam kiválasztott filmeket kell az egész népnek végigülnie, és olykor, ha kedvem tartja, megállíttatom a vetítést, és hosszabb-rövidebb kommentárokat fűzök a látottakhoz. A végén pedig lesz egy fakultatív rész, aki akar, maradhat a jutubdiszkóra, ahol a kedvenc zenéimet is lejátszom a népnek, közben már megengedem az alkoholfogyasztást, sőt az ordítva együtténeklést is.
 4. 7
  reuters
  2017. november 03., péntek 15:32
  tiszapolgári (6)
  ennél már csak az a rosszabb, amikor olyan filmeket gyártanak amit (az előzőleg már sikeresen lebutított) néző szeretne

  "Ez már a televízión nevelkedett közönség, amelynek lassan és módszeresen csökkentik a szellemi szintjét." (WA: Manhattan)
 5. 6
  tiszapolgári
  2017. november 03., péntek 15:00
  Amikor majd diktátor leszek, meg fogom kérdezni az embereket, hogy milyen filmeket szeretnének, és direkt nem olyanokat fogok gyártatni a filmgyárral, jó drágán – amúgy az embereknek az már tök mindegy lesz, mert a munkatáborokban úgysincs mozi.
 6. 5
  rworse
  2017. november 03., péntek 14:06
  Ha én leszek a diktátor, csak a jó filmeket engedem majd megcsinálni - és régebbieket bemutatni. Műfaji film nem lesz köztük, így horror se. Aki tehát horrort akar nézni, addig tegye, amíg nem én vagyok a diktátor.
 7. 4
  yoyo
  2017. november 03., péntek 13:17
  valamikor jó kikapcsolódásnak tartottam a horrort, mára a "műfajokra" - vígjáték (brrrr), zombifilm, thriller (áááuu), autósüldözéses, vámpíros, stb - képtelen vagyok ráhangolódni.
  Ja, és ne felejtkezzünk meg a misztikus, az ufós és dínós filmekről se.
  És miután a filmipar úgy 96 százalékától élesen elhatárolódtunk, kijelenthetjük, hogy hála istennek,így is óriási kincsesbánya a filmvilág.
 8. 3
  tiszapolgári
  2017. november 03., péntek 12:31
  reuters

  Már sokszor leírták, hogy a horrorban az a jó, hogy a rettegés csak másfél óráig tart. Egy kicsit olyan, mint az izzadás, amikor a vízzel együtt egy csomó méreganyag távozik a szervezetből a pórusokon át.
 9. 2
  reuters
  2017. november 03., péntek 11:05
  szeretem a jó mozit, de a horror nem az estem
  mi benne a jó?!
 10. 1
  tiszapolgári
  2017. november 02., csütörtök 21:03
  „amelyben eltűnt gyerekek és öngyilkos idősek ugyanúgy megjelennek”

  Sajnálom az öngyilkos időseket, de ha az eltűnt gyerekek megjelennek, az mégis happy end.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk