Locarnóban versenyez Szimler Bálint Fekete pontja

  • narancs.hu
  • 2024. július 10.

Mikrofilm

Egy Berlinből hazaköltözött tízéves fiú története az iskolában. 

Látható a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál idei versenyprogramjában Szimler Bálint filmje, a Fekete pont is – tudósít a 444.

A film egy Berlinből hazaköltözött tízéves fiú, Palkó (Paul Mátis) történetét mutatja be, azt, ahogy rácsodálkozik a magyar iskola mindennapjaira, kultúrájára és az országra. 

A Fekete pont független produkcióban, állami támogatás nélkül készült. A rendező azt nyilatkozta, filmje nagy szakmai összefogásban jöhetett csak létre, rengeteg producer támogatásával, és egy elképesztő stábbal, akik nagyrészt ingyen, vagy nagyon kevés pénzért dolgoztak, mégis belerakták a szívüket-lelküket.”

 

Szimler Bálintnak a Cannes-ban bemutatott Itt vagyok és a Balaton Method után ez az első nagyjátékfilmje. Az operatőr Rév Marcell (Eufória, Idol, A feleségem története), aki már dolgozott Szimlerrel.

A hetvenhetedik Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált augusztusban rendezik meg. A Fekete pontot az ottani bemutatkozás után vetítik a hazai mozikban.  

A svájci fesztiválon szerepelt korábban a Ruben Brandt, a gyűjtő, a Könnyű leckék, a Simon Mágus és a Szép napok is. 

A címlapkép forrása a film Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk