Máris remake-elnék az Oscar-nyertes dán filmet, DiCaprióval a főszerepben

  • narancs.hu
  • 2021. április 30.

Mikrofilm

Az eredeti film rendezője egyelőre reményteljes a projekttel kapcsolatban.

Még meg sem melegedhetett Thomas Vinterberg Oscar-díja, amit a Még egy kört mindenkinekért kapott a legjobb nemzetközi film kategóriában, amikor érkezett a bejelentés: készül az amerikai remake! A film iránt már a díj előtt is élénk volt az érdeklődés a tengerentúlon: 4 Európai Filmdíja mellett a BAFTA-n is győzni tudott, arról nem is beszélve, hogy Vinterbergnek annak ellenére sikerült jelölést szereznie a legjobb rendezők között az Oscaron, hogy filmje nem angol nyelvű. A jogokért folytatott licitháborút végül a Leonardo DiCaprióhoz köthető Endeavor Content nyerte meg – habár még nem erősítették meg, de ez valószínűleg azt jelenti, hogy Mads Mikkelsen után az amerikai változatban maga DiCaprio alakíthatja a főszerepet.

A Még egy kört mindenkinek egy csapat középiskolai tanárt mutat be, akik életközepi válságukon és magánéleti problémáikon úgy igyekszenek úrrá lenni, hogy letesztelik azt az elméletet, ami szerint a folyamatos spicces állapot a boldogsághoz vezető igazi út.

A remake ötlete annak ellenére verte ki a biztosítékot sok embernél, hogy meme-jeinek köszönhetően DiCaprio internetszerte szeretett és megbecsült sztárnak számít. Mikkelsen ugyanis a Casino Royal című Bond-film, vagy épp a Hannibal-sorozat után Hollywoodban is jól ismert, tökéletesen beszél angolul, tehát akár ő maga is eljátszhatná újra a szerepet. Vinterberg azonban megvédte a remake-et és DiCapriót is: mint elmondta, ugyan a mostani remake elkészítésében nem vesz részt, de korábban is előfordult már, hogy műveit újragondolták (a Születésnapból és A vadászatból is több színházi feldolgozás készült), számára pedig művészetileg is érdekes élmény látni, mások mit hoznak ki ötleteiből. Ráadásul DiCaprio az egyik legkiválóbb színész, aki karrierje során mindig remek döntéseket hozott – épp ezért ő reményteljesen várja, mi sül ki a Még egy kört mindenkinek angol nyelvű változatából

Figyelmébe ajánljuk