Másfél napon múlt, hogy elkészüljön Tim Burton új filmje

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 13.

Mikrofilm

De beütött a sztájk, így már az is kérdéses, hogy jövő szeptemberben moziba kerülhet-e.

Néhány héttel az írók munkabeszüntetését követően július közepén a színészek is sztrájkolni kezdtek. 63 éve nem fordult elő olyan, hogy a két szervezet, a forgatókönyvírókat képviselő WGA és a színészeket összefogó SAG-AFTRA egyszerre lépjen sztrájkba, aminek köszönhetően gyakorlatilag a teljes film- és tévéipar leállt Hollywoodban. Mindezt ebben a cikkünkben mutattuk be.

A munkabeszüntetéssel a stúdiók dollárszázmilliókat vesztenek, ráadásul több film, sorozat forgatását is megakadályozta – és különösen szerencsétlen időpontban kezdődött Tim Burton számára is. A Nagy hal, az Ollókezű Edward és Az álmosvölgy legendája rendezője épp 1988-as klasszikusa, a Beetlejuice – Kísértethistória folytatásán dolgozott, és állítása szerint már 99 százalékben el is készültek a munkával, még körülbelül másfél napnyi forgatás volt hátra, mikor abba kellett hagyniuk.

A Beetlejuice egy házaspárról szól, akik haláluk után saját házukban találják magukat – képtelenek azonban elrémiszteni az új lakókat, ezért a címszereplő szellemet hívják segítségül. A szórakoztató feketekomédia most 34 év után kapott volna folytatást, ráadásul ismét Burtonnel a rendezői székben.

A második epizódra visszatér a főszerepet alakító Michael Keaton mellett Winona Ryder és Catherine O’Hara is – ráadásul csatlakozik hozzájuk a Wednesday sikere után a goth stílus új helytartójának választott sikolykirálynő, Jenna Ortega is, valamint feltűnik majd a filmben Monica Belucci és Justin Theroux is.

A film bemutatóját eredetileg jövő szeptemberre tervezték, ez az immár hónapok óta tartó sztrájk miatt egészen biztosan csúszni fog. Ha a stúdiók végre hajlandóak megfizetni az írókat és a rendezőket, Burtonék gyakorlatilag azonnal be is fejezhetnék a filmet – azt azonban, hogy mikor egyeznek meg a felek és meddig húzódik még a sztrájk, egyelőre senki sem tudja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk