Robert Downey Jr. szerint ő elég jó Vasember volt

  • narancs.hu
  • 2024. január 13.

Mikrofilm

Csak az alakítására nem figyeltek, mivel az egy szuperhőskarakter.

Szuperhőskorszakáról is megemlékezett egy amerikai podcast vendégeként Robert Downey Jr., aki nemrég megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a Golden Globe gáláján az Oppenheimerben nyújtott alakításáért. 

A Telex szemléje szerint az amerikai színész arról beszélt, hogy mihelyt elhagyta a világ megmentésében abszolút sikeres Marvelt, egyszerre kiszolgáltatottnak érezte magát. Szeretettel emlékezett meg a stúdióról, ahol – mint mondta – „életem legjobb alakításai közül nyújtottam néhányat, de a műfaj miatt ez egy kicsit észrevétlen maradt”.

A színész legismertebb szerepe tényleg Tony Stark (Vasember, Bosszúállók). A sorozat első darabja, a 2008-as volt az első igazi kasszasiker.

Ez az időszak 2019-ig tartott. Az utolsó Bosszúállók-filmben Tony Stark meghal, így pedig nehéz lenne folytatni a sorozatot. A Telex emlékeztet, hogy Robert Downey Jr. ezután mintha idegenül mozgott volna másféle fantasztikus világokban, hiszen a Dr. Dolittle című 2020-as filmben nem volt elég jó. 

A színész az idézett interjúban az Oppenheimer rendezőjéről, Christopher Nolanról mint tanárról beszélt, önmagáról pedig mint diákról, aki készen állt a feladat megoldására.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk