Film

Tigertail – A mi történetünk

  • SzSz
  • 2020. július 25.

Mikrofilm

Alan Yang a Városfejlesztési osztály írójaként robbant be, de igazán ismertté a Master of None című sorozattal vált, melyet a főszerepet is játszó Aziz Ansarival közösen jegyez; az indiai származású Ansari és a tajvani gyökerű Yang voltak az első ázsiai-amerikai írók, akit elnyerték az Emmy-díjat. Az egyedi hangvételű dramedy párját ritkító érzékenységgel mutatta be a nagyvárosi harmincasok talajvesztését – a sorozat egyik része a hősök bevándorló szüleiről szólt. Yang a Tigertaillel lényegében ezt az epizódot bővítette mozifilmmé – csak a komikus hangvételt líraira cserélve.

A Tigertailben az óhaza hagyományai, az Újvilág elvárásai és az alkalmazkodás között őrlődő bevándorlólét jelenik meg, mindehhez a keretet pedig egy évtizedes szerelmi dráma adja. Pin-Jui hiába szeret bele Yuanba, a köztük lévő társadalmi szakadék miatt nem lehetnek együtt – így inkább a főnökének lányát, Zhenzhent veszi feleségül, akivel az Egyesült Államokba költöznek egy jobb élet reményében. Az amerikai álom helyett azonban csak megélhetési és magánéleti nehézségek várnak rájuk, kénytelenek rájönni, hogy sehogy sem illenek össze. Közben egy másik idősíkon is pörögnek az események: ebben az idős, immár elvált és magányos Pin-Jui látszólag szeretet nélküli kapcsolata elevenedik meg lányával.

Az évtizedeket átívelő film szemérmesen ügyel arra, hogy minden pillanatban intim maradjon: nincsenek érzelemkitörések, heves veszekedések vagy forró szerelmi jelenetek, a történelmi hátteret is egyetlen apró gyermekkori epizód hivatott ábrázolni.

Elérhető a Netflixen

Figyelmébe ajánljuk