Tűzijáték vagy a Petőfi-film? A TV2 észbekapott, így már Önnek sem kell dilemmáznia!

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 14.

Mikrofilm

Fél órával később kezdődik a Rákay Philip-féle kurzusfilm, így nem kell lemaradnia az év nyilvános pénzégetéséről sem.

Augusztus 20-án leadják a Most vagy soha! című filmet a TV2-n, de az eddig beharangozott 21 óra helyett 21:30-kor kezdődik majd. Valószínűleg azért, mert éppen ebben az időpontban közvetítik az M1-en a tűzijátékot. Mivel mindkét program megtekintése erősen ajánlott a magyarságát ápoló úri közönségnek, nem is lett volna ildomos fedésben tartani őket.

Főleg úgy, hogy a tűzijátékra még a tavalyinál is több pénzt (és vélhetően műgondot) fordít a kormány, az eseményre szánt kétmilliárd forintot Balásy Gyula Lounge Event Kft. és Visual Europe Zrt. nevű cégeinél költik el.

Lóth Balázs alkotásáról szóló cikkünket itt lehet elolvasni. Kritikusunk szerint „szépen stilizált képeskönyvet csinált a forradalomból Rákay Philip kurzusfilmje, amelyben a történelem meghamisítására volt idő, csak árnyalt ábrázolására nem. De legalább baromi sok pénzből jól néz ki.” Számos pontatlanságot látunk, a főszereplők pedig haloványak. „Marad helyette ez a giccses, könnyű azonosulást kínáló, önsajnáló narratíva arról, hogy minket, magyarokat bántanak.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk