Végleg lelőtték Brad Pitt zombifilmjének folytatását

  • Szabó Ádám
  • 2019. február 7.

Mikrofilm

A költségek túl nagy kockázatot jelentettek a stúdiónak.

A Max Brook A zombi világháború története című regényéből készült Z világháború 2013-ban nem váltotta meg a világot – erre a zombi-apokaliptikus filmek amúgy is ritkán képesek.

Marc Foster mozija 190 millió dollárt kóstált (plusz marketingköltségek), amerikai bevételei pedig épphogy megugrották ezt: 202 millió dollár értékben váltottak rá jegyet. Ezzel viszont még mindig a legsikeresebb zombi-filmnek számít, ráadásul világszinten csak összekapart több mint félmilliárd dollárt, így ha óriási sikernek nem is nevezhetjük box office-szereplését, de tisztességes teljesítménynek igen.

false

 

Az elmúlt években a horror-rajongók körében egyre nagyobb megbecsülés övezte a filmet, ráadásul manapság

Brad Pitt is ritkábban tűnt fel blockbusterek főszerepében,

így sokan örömmel fogadták, amikor tavaly bejelentették, hogy folytatást készítenek a filmnek. A forgatást az eredet tervek szerint idén nyáron kezdték volna el – a Indiewire értesülése szerint viszont a gyártó Paramount stúdió lelőtte a projektet.Az ok a hírek szerint a folytatás magas büdzséje volt. Mint fentebb olvasható, az elszálló költségek már az első résznél is problémát jelentettek, a második epizódra a rendezői széket átvevő David Fincher viszont ígéretet tett, hogy az elsőnél kevesebb pénzből is kihozza az új részt.

A jelek szerint a csökkentett költségek is túl nagy kockázatot jelentettek a stúdiónak, ezért behúzta a kéziféket. David Fincher nevével legközelebb a Netflix-es Mindhunter 2. évadában, illetve egy felnőtteknek szánt animációs sorozatban, a Love, Death and Robotsban találkozhatunk, amelyet a Deadpool-rendező Tim Millerrel közösen készít majd. Pitt már befejezte a Tarantino-féle Once Upon a Time in Hollywood forgatását, és a Z világháború 2 kedvéért már szabaddá is tette magát a nyárra.

Most kénytelen lesz új elfoglaltságot keresni.

Figyelmébe ajánljuk