Megszületett a döntés: levették a Bohém rapszódia rendezőjének nevét a BAFTA-jelöltek listájáról

  • Gera Márton
  • 2019. február 7.

Mikrofilm

Mert többen is szexuális zaklatással vádolják a rendezőt.

Korábban részletesen írtunk róla, hogy a Bohém rapszódia kirúgott rendezőjének, Bryan Singernek súlyos vádakkal kell szembe néznie: a hivatalos álláspont szerint azért kellett tőle megválni, mert elkésett a forgatásokról, azonban több férfi azt nyilatkozta a közelmúltban, hogy szexuálisan zaklatta őket.

Újabb emberek vádolják szexuális zaklatással a Bohém rapszódia rendezőjét

A fogdosástól az szexuális erőszakig terjednek a vádak - az áldozatok mind fiatalkorú fiúk. Egy nappal azután, hogy kiderült, az idei díjszezon egyik idei főgonoszát, a Bohém rapszódiát az ellene felhozott kritikák ellenére 5 Oscarra (köztük a Legjobb filmre) jelölték, terjedelmes cikk jelent meg a The Atlanticen, mely újabb súlyos vádakat hozott a film rendezője, Bryan Singer ellen.

Most lépett a Brit Filmakadémia, azaz a BAFTA, és jelezték, hogy a vádak által megfogalmazottak ellentétesek az értékeikkel, ezért eltüntették Singer nevét a jelöltek közül. Azt írták, hogy tudomásul veszik, hogy Singer tagadja a vádakat, de a jelölés felfüggesztését fenntartják, ameddig nem tisztázzák a rendezőt a vádak alól.

A helyzet azért érdekes, mert a Bohém rapszódia továbbra is ott van a BAFTA listáján, így ha esetleg nyer a film a február 10-i díjátadón, akkor Singer aligha jelenhet meg, hogy ünnepelje a győzelmet

(via IGN)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.