Visszatér Stephen King rémbohóca

  • narancs.hu
  • 2023. február 25.

Mikrofilm

Előzménysorozat készül az Az-hoz, Stephen King örömmel fogadta a hírt. 

 

Emlékszünk még rá, hogy pár évvel ezelőtt a koronavírus, a szomszédunkban dúló háború, vagy épp a mindezekkel összefüggő apokalipszis helyett még mindenki piros lufiktól és a csatornában bujkáló, rémisztő bohócoktól rettegett? Stephen King egyik legismertebb regényét, az Az-t Bill Skarsgård vérfagyasztó alakításával Andy Muschietti adaptálta kétrészes filmmé, ezek összesen egymilliárd dollárnál is több bevételt hoztak világszinten, ez pedig mind tudjuk mit jelent: folytatást – ráadásul sorozat-formában.

A Welcome to Derry (azaz Üdv Derryben) az Az-t összehozó Andy és Barbara Muschietti producerpáros felügyelete alatt készül majd az HBO Max-ra, előbbi több epizód rendezését is bevállalta. A sztori King történetének színhelyére, Derryre koncentrál majd, és vélhetően azt meséli el, miképp vált a városka ilyen borzalmas hellyé.

Stephen King mindenesetre örömmel fogadta a hírt: „Izgatott vagyok hogy Maine állam leginkább kísértetjárta városának, Derrynek a története folytatódik, és örülök, hogy az ijesztő ünnepségeket Andy és tehetséges nővére, Barbara felügyeli. Vörös lufik mindenütt!” – kommentálta a hírt az író.

Persze Derry városának múltjáról gyakorlatilag mindent megtudtunk már a kétrészes Az-ban, így vélhetően az alkotóknak új borzalmakkal kell majd előállniuk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?