Will Smith túl fehér legújabb szerepéhez
36102157666_4812f7ddb6_b.jpg

Will Smith túl fehér legújabb szerepéhez

  • narancs.hu
  • 2019. március 6.

Mikrofilm

A teniszező Williams-lányok apjáról készülő film főszereplője lenne. De a kritikusok szerint Richard Williams bőre sokkal sötétebb, mint Smith-é, és ez nincs rendben.

Életrajzi film készül Richard Williamsről, Serena és Venus Williams apjáról. A 77 éves Williams volt a lányok edzője, mindketten a világ legjobbjai közé kerültek úgy, hogy Richard Williams akkor kezdett tenisszel foglalkozni, mikor elkezdte őket edzeni. A film főszereplője Will Smith lenne, de máris rengeteg kritika érte a stúdiót, mondván Smith bőre sokkal világosabb, mint Williamsé, írja a BBC.

A ‘colorism’ kifejezés arra utal, amikor olyan színész alakít valakit, akinek a bőre világosabb, mint a megformált személyé. Ezt sokan a diszkrimináció egy formájának tartják. A Twitteren máris rengetegen adtak hangot ebbéli véleményüknek, noha hivatalosan még nem erősítették meg, hogy valóban Smith kapja a szerepet. Viszont máris érkeztek javaslatok, hogy Smith helyett Idris Elba vagy Mahershala Ali sokkal alkalmasabb lenne a szerepre.

Figyelmébe ajánljuk