„Szabad ország, szabad egyetem” – közös énekléssel demonstráltak a színműs hallgatók és a Független Zeneakadémisták

  • BM
  • 2020. szeptember 4.

Nagytotál

Várják a vasárnapra tervezett stafétalánchoz a résztvevőket.

Vasárnapi demonstrációjuk részleteit ismertették, majd közös éneklésbe fogtak pénteki sajtótájékoztatójukon a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói, akik a Független Zeneakadémisták nevű csoporttal adtak elő kórusműveket, ismert népdalokat. Az SZFE-s hallgatók kitértek a szeptember 6-ára, vasárnapra szervezett demonstrációra, a „harmadik figyelmeztetésre”; stafétaláncot szeretnének alkotni az egyetem épületétől egészen a Parlamentig, amihez várják a résztvevőket. A demonstráció 3 órakor kezdődik, ígéretük szerint a forgalmat nem fogják akadályozni, és arra kérnek mindenkit, hogy viseljenek maszkot.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Megköszönték az ellenzéki pártoknak, képviselőknek, hogy nem használják fel az ügyüket politikai célokra, és ismét arra kérték őket, hogy továbbra se tegyék ezt.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Egyúttal megköszönték a Stáhly és a Vas utca lakóinak a türelmet, valamint azokat a különböző adományokat, amiket az elmúlt napokban kaptak. Ezt követően a teljesség igénye nélkül felsorolták a tiltakozó akciójukat támogató szervezeteket (egyetemeket, társulatokat, akadémiákat, szerkesztőségeket). Arról, hogy mely intézmények, személyek álltak ki az SZFE hallgatóinak akciója mellett ebben, ebben és ebben a cikkünkben írtunk. Korábban felidéztük azt is, hogy a Zeneakadémia hallgatói önkormányzata visszavonta a támogatását.

false

 

Németh Dániel

A beszédek után a Független Zeneakadémisták vonultak fel az épület előtt, majd közösen énekeltek, zenéltek, táncoltak a színműs hallgatókkal.

false

 

Fotó. Németh Dániel

„Szabad ország, szabad egyetem” – skandálták a demonstrálók.

Figyelmébe ajánljuk