2016: Üdvözöljük Csurka István Magyarországán!

  • narancs.hu
  • 2016. január 2.

Narancsblog

A testes drámaíró a maga – nem is oly rég volt – idejében a margóra szorítva, politikai száműzöttként végezte be közéleti pályafutását. Mára megvalósultak a legmerészebb álmai is.

A magyar Országgyűlés elnökének karácsony óta tartó verbális ámokfutása újév napján ért fel a csúcsra, amikor felkereste régi, ám olykor-olykor eltévelygő harcostársát, a hírhedt tagkönyvtulajdonost és az ő Mélymagyar c. műsorát Széles Gábor televíziójában. Nos, Kövér László, aki saját korábbi bevallása szerint nem lett milliárdos a Fideszben, a következőket mondotta: „A családok szétrohasztása, szétbomlasztása, a nemzetek felbomlasztása a multik érdeke.” Előtte meg utána, gyakorlatilag a műsor egészében ezt ragozta a két kormánypárti politikus. Mondjuk, folyamatos egymásra licitálásuk abban csúcsosodott ki, amikor a műsorvezető bejelentette, hogy felmondja telekomos előfizetését – ez ugyan eszünkbe juttatja azt a remek csínyt, amikor a pomázi önkéntes tűzoltók valami Forma–1-es umbulda miatt bejelentették, hogy nem vásárolnak több Ferrarit, de ez sajna itt mellékszál. A fősodor ugyanis még mindig Csurka.

Csurka egykor

Csurka egykor

 

A műsorban fellépő felek mondandója ugyanis a következőképpen foglalható össze: fogyik a magyar, s ennek az az oka, hogy a multik akarják irányítani a világot, s ezen belül természetesen Magyarországot is. Szóval nem a kiszámítható, biztos társadalmi környezet hiánya az oka a népességfogyásnak, hanem a Telekom. Kinek volt ez a vesszőparipája? Na, ugye!

Ki szorította ki Csurkát a magyar közéletből? Egyebek mellett a Fidesz. Szegény Bayer Zsolt, aki ennek a kiszorítási folyamatnak egyik nagy hangú aktora volt, halála előtt valamivel meg is követte a dúlt drámaírót. Most Kövéren a megkövetés sora, hisz a süket is hallja, hogy Csurka kottáját fújja.

Esetleg elnevezhetnének valami sugárutat Csurkáról, ha már felépítették az országát.

És azt se mondja senki, hogy Csurka legalább stadionokat nem épített volna. Hisz ő meg lóversenypályákban volt érdekelt.

Figyelmébe ajánljuk