Jaj, főnök, ne félj, öreg Bajszi megvéd téged – Durván visszavágtunk Amerikának

  • narancs.hu
  • 2014. december 13.

Narancsblog

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke feljelentette az Egyesült Államok alelnökénél McCain szenátort, mert bántotta Orbánt. Nem szerepzavar, megveszekedett idiotizmus.

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke, hazánk egyik legfőbb közjogi méltósága levélben fordult Joe Biden amerikai alelnökhöz, aki ebbéli minőségében a szenátus elnöke is. Érteni véljük az elgondolást, McCain egy szenátor, akkor Biden bizonyára a főnöke, annyira, mint mondjuk Kövér a főnöke Vona Gábornak, gondolhatták a házelnök emberei, feltehetően abból a megfontolásból, hogy Kövér László Magyarországon Orbán haveri körén kívül mindenki főnökének érzi magát, a törvényhozásban meg pláne, ami módfelett hasonló dolog lehet, mint egy szenátus. De most hagyjuk, hogy ez mekkora marhaság, s milyen fokú tudatlanság, egyszersmind mekkora szégyen, mert ez a történet csak érintőlegesen szól erről.

Azt a megközelítési csapást is kerüljük el nagy ívben, amelyiken a kisördög azt ordibálja, hogy köhög a bolha, köhög a bolha. Mert ugyan a feljelentés ronda műfaj, de bizonyos történelmi iskolák tagadhatatlanul hungarikumnak számítanak, a házelnök pedig feltehetően a hungarikumbizottság fővédnöke, ilyenformán hivatali kötelezettsége feljelentgetni, mint anno a tömbbizalmiknak. Tehát felőlünk jelentsen bárkit nyugodtan. Azt sem gondolnánk, hogy ne lehetne mindenféle dologban izmozni akár Amerikával szemben is, oszt’ vagy összejön, vagy nem, de megpróbáltuk (ismerünk egy lehetőséget, amikor összejöhet: amikor például igazunk van). Szóval ez is oké, emberkedik egy kicsit, mondd már. Csakhogy itt semmi ilyesmiről nincsen szó.

false

Fotó: MTI

Tökmindegy ugyanis, hogy Kövér László nem tudja, hogy ki az ő esetlegesen valódi partnere Amerikában (ne mondják, hogy a Central pályaudvari peronőr, nem szép dolog – hogy kire nézve, az más kérdés). Éspedig azért mindegy, mert Kövér László valójában nem akart semmit, csak hülyére venni megint a magyar választókat, mert – jó okkal – úgy tudja, hogy ezért jár kockacukor a gazditól. Ráadásul, ha úgy csinálja ezt az átverést, hogy közben a hűségét is csillogó szemekkel vagy lógó nyelvvel bizonygatja, tán két cukorka is leesik.

Nem hagyjuk, hogy Amerika packázzon velünk, több tiszteletet Magyarországnak, mert Orbán Viktor = Magyarország. Kövér ugyanis azért nyomta fel a veteránt, mert az le találta fasisztázni meg diktátorozni szegény Orbán Viktort. Ehhez képest ugyebár az amerikai–magyar purparlénak az egyetlen lényeges eleme az, hogy hazánkat egy velejéig korrupt rohadékokból álló rezsim vezeti-e vagy sem. Minden ezzel kapcsolatos tényállítás, közlés döntő jelentőségű lehet, adott esetben még akkor is, ha valami tévedés folytán az USA alelnökének adresszálják, s nem pedig Magyarország polgárainak, akikre leginkább tartozna. De Kövér Lászlónak esze ágában sem volt ilyesmivel veszkődni, hiszen tökéletesen az ellenkezőjében érdekelt. S mivel Amerikán kívül az idő is ellene dolgozik, minden kicsiny hülyítés, a szavazók legpitlákabb félrevezetése aranyat ér neki. De nincs már a világon az a békemenet, ami bevenné neki, hogy a hazát védi és nem a seggét.

Figyelmébe ajánljuk