Máris elkezdte a tanárok mocskolását a fideszes pártpropaganda

  • narancsblog
  • 2016. február 4.

Narancsblog

Legyártottak egy béna összeesküvés-elméletet, és azóta ezt szajkózza a pártsajtó és a közmédia. A lényeg, hogy a tanárok mögött a tudjukkik állnak.

A mostani tanárlázadás igazi alulról szerveződő mozgalom. A szemünk előtt lett egy tantestület leveléből országos ügy, 600 intézményi támogatóval. Napról napra követhettük nyomon, ahogy a fővárosi elitgimnáziumoktól a falusi óvodákig sorra csatlakoznak egész tantestületek, ahogy a diákok támogató leveleket írnak, és a szülők elöntik panaszaikkal az internetet. A szakszervezetek ezután léptek, és a könnyebben mozduló, merészebb kicsiket követően némi ingadozás után a szakma reprezentatív érdekvédelmi szövetsége, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is egyenesen beleállt a tüntetésekbe, a kormány elhibázott reformjainak nagy részét el akarja törölni – a maga 40 ezres tagságát képviselve.

De az éber kormánypárti oknyomozók leleplezték, hogy mindez csak a látszat, a tanárok nem azért tüntetnek, mert képesek felmérni a saját helyzetüket, és esetleg elégedetlenek azzal, hanem mert a háttérből valakik hergelik őket.

false

A pestisracok.hu „feltárta” (már kedden – úgy, hogy a nagy tüntetéseket hétfőn jelentették be), hogy a tüntető pedagógusokat „behálózták a liberálisok, az SZDSZ holdudvaraiban szocializálódott balos értelmiségiek és a Soros György által kitartott civilek”. Most hagyjuk is, hogy e három „csoport” külön-külön és főleg együtt való emlegetése mit jelent a létező magyar jobboldalon, inkább nézzük meg, mivel bizonyítják azt, hogy „az ország több pontján demonstrációkat szervező körök mögött ugyanis Soros György és a milliárdos spekuláns pénzcsapjaira rákötött civilek, civil szervezetek állnak”.

Kapaszkodjanak, a sötétség mélyére vezet az utunk. A tüntetések szempontjából és különösen a több tízezer támogatóhoz képest marginális – bár egyébként szimpatikusnak tűnő – Országos Tantestületi Értekezlet múlt heti alakuló ülésén lehettek úgy pár tucatnyian. Még egyszer: a PSZ negyvenezer pedagógust képvisel. Az értekezlet egyik szervezője a Humán Platform. Márpedig „a Humán Platform mögött Soros György képe is felsejlik, miután a szervezet arca, Gulyás Márton abból a Krétakörből ugrott át »szervezetet építeni«, amely 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros György által finanszírozott alapítványtól”.

Világos, nem?

Nem kéne persze ezzel foglalkozni, egy heccportál hadd írogasson, amit akar – még akkor is, ha természetesen a mi pénzünkből tartják el őket a gazdáik. Arról sem érdemes sok szót ejteni, amit a Demokrata főszerkesztője csinált. Bencsik András a fideszes propaganda egyik kedvenc játékához nyúlt: a PSZ elnökének származásával akarta hitelteleníteni az ügyet. Azt írta konkrétan, hogy Galló Istvánné apja az ÁVO egykori vezetője, Péter Gábor, és azt sem felejtette el kiemelni, hogy eredetileg Eisenberger Benjáminnak hívták. A rokoni kapcsolat persze az égvilágon semmit nem bizonyítana, de ráadásul persze egy szó sem igaz belőle, Bencsik le is szedte a bejegyzését, Galló Istvánné jogi lépéseket tesz, itt a vége.

A PestiSrácok cikke azonban tovább élt – és itt lesz érdekes a történet. A közmédia, amely gyakorlatilag ignorálja a magyar oknyomozó újságírás legfontosabb teljesítményeit, ezt a semmit nem bizonyító izét azonnal átvette. Nem számoltak be például arról sem, hogy a minisztérium háttérintézménye, az Oktatáskutató és Fejlesztőközpont tegnap tanulmányt tett közzé a Klik által okozott károkról. A Fidesz azonnal kijelentette, hogy az MSZP-sek „csak kihasználják” és „balliberális civilszervezetekkel hergelik” a tanárokat.

Az MTI viszont egyből hírt csinált a PestiSrácok nagy leleplezéséből, s az első számú pártlap és a közmédia főoldala is azonnal címlapjára rakta.

Magyar Idők online, kedd este

Magyar Idők online, kedd este

 

Hirado.hu, kedd este

Hirado.hu, kedd este

 

A kormány médiagépezetének másik darabja, a faktor.hu pedig ezzel a három cikkel és ezzel az egyetlen képpel bírta tárgyalni a kérdést.

Faktor

Faktor.hu, szerda délután

 

A rendszer működése nyilvánvaló, és a célja is: egyszerre megfélemlíteni és hitelteleníteni a tiltakozókat. De amíg a tanárok egységesek, és amíg az emberek a bőrükön tapasztalják az oktatás csődjét, a tanárok és a diákok felháborodását, addig az ilyen aljas propagandának nincs esélye.

Nekünk pedig itt egy új ok a tüntetésre: hogy ne hagyjunk megfélemlíteni senkit.

Figyelmébe ajánljuk