„Nobel-békedíjat Orbánnak és Putyinnak!” – Egy idióta szervezetért alázza meg magát rendre az MTI

  • narancs.hu
  • 2017. április 15.

Narancsblog

Nehéz eldönteni, hogy a Magyar Távirati Iroda, vagy az eszement közleményekkel előálló Honfoglalás 2000 Egyesület a kreténebb.

Elsőre nehéz volt mást gondolni, mint hogy humoristák meghekkelték pénteken az MTI hírfolyamát, ahol megjelent egy olyan közlemény, amely a Hírcsárdától vagy a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól is erős lett volna. Tegnap szenteltünk is egy rövid bejegyzést ennek a pár sornak, érdemes újra elolvasni a Honfoglalás 2000 Egyesület eszmefuttatását.

„Megszűnik Soros egyeteme?

A Pannonpuli.hu blog – a Honfoglalás egyesület híroldala nagyon megbízható forrásból értesült, miszerint belátható időn belül bezárja kapuit a CEU. A Soros egyetemnek nagyon kevés a hallgatója, új jelentkezők alig vannak, az előadások nívótlanok, érthető, hogy a diákok máshol akarnak tanulni. Az intézmény csak ráfizetéssel képes működni, a körülményekről az előadók is hasonlóképen vélekednek!!! Sorosék azért csalták ki az utcákra a megtévesztett diákokat és a tájékozatlan embereket, hogy azt a látszatot keltsék: a kormány meg akarja szüntetni az intézményt, ami nem igaz! Nyomorukból politikai tőkét akartak kreálni. Ügyes trükk! Ám fölösleges össze-vissza hazudozni itthon és külföldön, tüntetéseken gyalázkodni, rombolni, a CEU – a Foxi-Maxi egyetem kimúlik magától!”

Nyilván nem véletlen, hogy az állami hírügynökség teret engedett ennek az idiotizmusnak, ehhez elég volt annyi, hogy egy szervezet a kormánnyal azonos térfélről sorosgyurizott egyet. A Honfoglalás 2000 nem először szerepel az MTI hírfolyamában, és bizony a többi megnyilvánulásuk sem sokkal különb a fentinél. Összeszedtük a legelképesztőbb megnyilvánulásaikat.

Putyin lobbizzon a budapesti olimpiáért!

Hogy a nyíltan putyinista szervezet és vezetőjük, Szilvásy György (nem azonos Gyurcsány titokminiszterével) magától bukkan-e elő a bolondlyukból, vagy időnként megkérik őket erre, rejtély, de mindig sikerül nagyot alkotniuk. A pénteki sorosozás előtt akkor kerültek reflektorfénybe, amikor a Momentum Mozgalom népszavazási aláírásgyűjtése után néhány héttel azt kérték Kövér Lászlótól, hogy saját hatáskörben javasolja: ne lehessen „alapos indok nélkül népszavazást kezdeményezni”. Felvetették, hogy az adott referendumot kezdeményezők óvadékot tegyenek le, amelyet csak akkor kaphatnak vissza, ha sikeres volt a népszavazás.

Vlagyimir Putyin idei budapesti látogatása előtt egy nappal az orosz követség előtt szimpátiatüntetést tartottak, ahol üdvözölték a paksi bővítést, az ekkor kiadott – és az MTI-n megjelent – közleményük címe is erre rímelt: „ROSZATOM = JÓ ATOM!”. Az orosz elnököt arra kérték, lobbizzon a magyar olimpiai rendezésért, és a tüntetésen felvetették: „Putyint és Orbán Viktort terjesszék fel az illetékesek a Nobel-békedíj elnyerésére, – ugyanis ők ketten tették a legtöbbet Európa és a Világbéke megőrzése érdekben”.

Az orosz elnök békedíja évek óta téma náluk, 2015 februárjában egyebek közt ezt írták közleményükben: „Putyin elnök a legtöbbet tett az európai és a világbéke megszilárdítása érdekében, ezért az egyesület kéri a M. T. Akadémiát: javasolja, hogy Putyin elnöknek ítéljék 2015-ben a Nobel-békedíjat.”

Tavaly novemberben is hasított a Honfoglalás 2000, amikor közölték: meggyőződésük, hogy Hosszú Katinka és edző férje, az amerikai Shane Tusup célja az, hogy ketten megdöntsék a magyar olimpiai álmokat, ezzel pedig előnyhöz juttassák a szintén pályázó Los Angelest. Hosszú Katinkába már korábban is beleszálltak, az úszóbotrány kellős közepén azt követelték tőle, hogy ne szóljon bele a sportvezetés és Gyárfás Tamás dolgaiba.

Előzetest a semmiért

Tavaly október 21-én Juhász Pétert nézték ki maguknak, ekkor az Országos Rendőr-főkapitánytól azt kérték, hogy csak úgy helyezzék előzetes letartóztatásba az Együtt politikusát, aki akkor már közölte, hogy sípokkal zavarná meg a központi állami ünnepséget. Azt is írták, hogy a rendőrök a helyszín közelébe se engedjék Juhászt, és „a legnagyobb civil- és egyenruhás rendőri erőkkel akadályozzák meg az esetleges tragikus – véres eseményeket”.

Persze mondhatnánk, hogy a Honfoglalás 2000 MTI-n is teret kapó bohózata csak a széleskörű tájékoztatás és a véleményszabadság része, de a távirati iroda az utóbbi években bizonyította: náluk idióta is csak akkor lehet valaki, ha a kormány sületlenségeit szajkózza.

Figyelmébe ajánljuk