Nem sül le a bőr a képéről: Orbán azt állítja, semmi köze ahhoz, hogy a családját a gázszerelő pénzeli

  • narancs.hu
  • 2017. április 10.

Narancsblog

A miniszterelnök nyíltan vállalja a hazugságot.

Ugyan a kormányfő próbálja mindenáron a minimumra csökkenteni annak lehetőségét, hogy valódi kérdéseket tegyenek fel neki és azokra válaszolnia is kelljen, de a siker távolról sem teljes: a parlamentből még nem sikerült kitiltatnia az ellenzéket. Így a hétfői ülésnap azonnali kérdések órájában Orbán Viktornak volt néhány kellemetlen perce, egyebek közt akkor, amikor előkerült a Hadházy Ákos által ma ismét felvetett téma, hogy hogyan is lehet az, hogy Mészáros Lőrinc a mai napig évi 15,5 millió forintért bérli a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot Orbán Viktor apjának cégétől állítólag azért, hogy a munkagépeit tartsa ott. Persze munkagép egy szál se, a volt Habsburg-birtok pedig pont annyiért, 155 millió forintért került hitelből a családi céghez, amennyit Mészáros 10 év alatt szépen kicsenget Orbánéknak. Ez aztán a nagy biznisz! Nem nehéz kitalálni, hogy kiknek.

Az LMP társelnöke arra kérdezett rá, hogy Mészáros Lőrinc mire fizet Orbánéknak évi 15,5 milliót, Hadházy felvetette: a felcsúti fenomén esetleg azért is perkálhat, hogy sikeres legyen a közbeszerzéseken. A miniszterelnöknek láthatóan esze ágában sincs érdemben válaszolni a szűkebb hazáját, Felcsút környékét érintő kellemetlen kérdésekre sem, így most is elsütött egy hülyeségpetárdát: „Azt, hogy ön kinevezzen engem Felcsút polgármesterének szóvivőjének, nem áll módomban elfogadni. Forduljon azokhoz, akikre ez személyesen tartozik.”

Nem nehéz kitalálni, hogy ez a sztori

legalább annyira tartozik Orbán Viktorra, mint az édesapjára

és Mészáros Lőrincre. Arra az Orbán Viktorra, aki a kalapból előhúzta a később közpénzből alaposan feltőkésített volt gázszerelőt, akit úgy rángat, ahogy az neki éppen tetszik. Mészáros mindent elintéz a miniszterelnöknek: vezeti a Puskás Akadémiát, ha kell, bedönti a Népszabadságot, felvásárolja a megyei lapok többségét, vagy éppen megveszi a nevetségesen silány Echo Tv-t, hogy azt hatékonyabban lehessen üzemeltetni a kormányzati propagandagépezetben.

Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mészáros Lőrinc igenis ott van az Orbán család mögött, nem is kell a homályos híresztelésekre hagyatkozni, elég csak a lapunk által feltárt eseteket sorra venni. Mint ismert, először Mészáros Lőrinc vásárolta meg és pofozta ki azt a Felcsút környéki nyaralót, amelyik aztán átkerült Orbán Viktor édesapja nevére – hogy mennyiért és hogyan, máig rejtély. Nehéz értelmes magyarázatot találni arra az ügylete is, melynek során Mészáros Lőrinc cége az Orbán család vállalkozásától megvett egy olyan homokbányát, amelyet gyakorlatilag már majdnem kibeleztek addigra.

Egyértelmű, hogy van üzleti kapcsolat Mészáros Lőrinc és a kormányfő családja között, így ez az egész személyesen a miniszterelnökre is tartozik, főleg úgy, hogy a hatvanpusztai majorságot Orbán Viktorék is használják, mint ahogy a feljebb említett nyaralóban is őket látták korábban a környéken élők. Persze semmi meglepő nincs abban, hogy a kormányfő azt hazudja, neki „ebben az ügyben semmilyen szerepe nincs”, az pedig kész szerencse, hogy nem ő Mészáros Lőrinc szóvivője, a végén még neki kellene elmondania, mit is fog legközelebb megvetetni a felcsúti pénztárnokkal.

Figyelmébe ajánljuk