Simicska Lajos feladta a harcot – A Fidesz biztosra megy Veszprémben

  • narancs.hu
  • 2015. január 5.

Narancsblog

Bár a nemzeti oligarcha még mindig azt csöpögteti a nyilvánosságnak a Közgép sajtószekcióján keresztül, hogy gondolkodik, a Fideszben már nyíltan tárgyalják, hogy ez nettó kamu.

Simicska Lajos egészen biztosan nem indul a február 22-i veszprémi időközi parlamenti választáson – mondták a Népszabadságnak „fideszes források”. Bár Lajosunk még azt tolja, hogy gondolkodik a dolgon, de mondjuk legkésőbb a választás után jó lesz, ha szól majd neki valaki, hogy lejöhetne erről a szövegről, mert ez a hajó épp elment. Igaz, minderre felhívni a figyelmét pont most lenne időszerű, hiszen ma elkezdődött a jelöltállításhoz, jelöltté váláshoz szükséges aláírásgyűjtés, és a mondott nagyvad még mindig nem gyűjt (mármint aláírást), hanem gondolkodik. Min, Lajos?

Ugyanakkor Simicska látványos kidőlése, illetve lebegtetett indulásának messziről bűzlő kamu volta távolról sem elég a veszedelmes Kész Zoltántól rettegő Fidesznek – Orbán Viktor mindig is szeretett biztosra menni ugyanis. Ilyenformán az a nagy büdös harci helyzet a kézilabdasportjáról messze földön híres Veszprém városában, hogy a február 22-i időközi választásokon, ahol elvileg a Fidesz kétharmados parlamenti többsége lenne a tét, elindul egy-két bizniszpárt, mint például az Elégedetlenek Pártja vagy az (ezt kapják ki!) Aquila párt is (amiről legfeljebb annyit van módunk tudhatni, hogy nem fog legyeket). Persze jó okunk van feltételezni, hogy rájuk még a családjuk sem fog szavazni, illetve még ismerőseik sem élnek Veszprémben, nemhogy rokonaik. Tehát ők aligha zúzzák rommá Kész esélyeit.

Nem így viszont a Fidesz két, már-már valósnak tűnő 5. hadoszlopa, Schiffer András és Schmuck Andor, akik homokozópártjaikkal (LMP meg valamilyen szocdemes nevű) már tízes-százas nagyságrendben is képesek szavazatokat rabolni – nyilván nem a Fidesztől, hanem a csóri Késztől. Schiffer az önkormányzati és rendészeti szakszóvivőjével, Gerstmár Ferenccel vág neki, Schmuck pedig az olajos ügyek egykori hősével, Karancsi Tiborral.

Nyilvánvalóan mindkettejük célja a végső győzelem, ha pedig ez a diadal nem jön össze valami fatális szerencsétlenség folytán, akkor majd a megszerzett 1-2 százalékukat is rohadt nagy sikerként kommunikálják. Ja, mi más lehet a politika?

Az egészben az a legjobb, hogy még egy óvodás is rögtön átlátja, mire megy itt ki a játék. Hogy mindez kinek az érdekeit szolgálja. S úgy nagyjából az is belőhető, hogy ki miért csinálja.

Figyelmébe ajánljuk