"Olvasói levelek" - Árok

  • .
  • 2009. július 23.

Olvasói levelek

Magyar Narancs, 2009. július 16. Tisztelt A szerk.! Ha csak a fele is igaz annak, amit azSZDSZ új vezetőjéről ír,a helyzet eléggé elkeserítő.E hasábokon megszoktuk a száraz iróniát, sőt kedveljük, már-már azért vesszük a Narancsot.
De mintha a figura jellemzéséhez ezúttal szokatlan szenvedély, hevület is társulna, ami eddignemigen jelentkezett, ha az SZDSZ temetéséről esett szó.

Hiába olvastam el ugyanebben a számban a Pető-interjút, csak részben kaptamválaszt arra:hogyan, milyen folyamat következtében kerülhetett "bohózati körülmények között" ez a "hólyag"egyszerre csak ebbe a pozícióba? Mire mentek azok,akikbezzeg úgy vezetgették el idáig a pártot,hogy "az ehhez szükséges alapismereteknek a birtokában" voltak? Miért fordultak el a párttóla választók, talán már korábban sejtették, hogy egy hólyag kerül majd a párt élére? Ésmi lesz most az SZDSZ-szel, ha az új vezetés miatt tömegével kilépők (köztük nagy nevek) már nem dolgoznakolyan sikeresen és hatékonyan, mint idáig?

A cikk befejezése szerint "akad egy-két millió ember", most párt nélkül, akinél "a kereslet" megmaradt. Ahhoz, hogy ők majd valamire, valakire szavazhassanak is, ki-kik fogják és mikorlétrehozni az újpártot, amely még a jövő évi választások előtt elegendő anyagi és infrastrukturális lehetőségekhez jut?

Üdvözlettel

Kárpáti Zsuzsa

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?