"Olvasói levelek" - "Huszonegyedikén levesszük"

  • .
  • 2009. július 30.

Olvasói levelek

Magyar Narancs 2009. június 25. Olvasói levelek Magyar Narancs 2009.
július 16.

Tisztelt szerkesztőség!

Ligeti György városunkat lejáratni szándékozó, szélsőjobbos színben feltüntetni akaró levelet jegyzett a lapjukban.

Valóban, 2009. június 4-én Hódmezővásárhelyen, mint számtalan magyar városban, mi is megemlékeztünk a trianoni békediktátum és országcsonkítás 89. évfordulójáról.

Ezt tesszük immár 1990-től, amióta beszélünk, beszélhetünk a magyarságot megrogyasztó, az országot megnyomorító nagyhatalmi döntés - mára Európában is egyre szélesebb körben elismert - igazságtalanságáról.

Sajnáljuk, hogy az írás szerzője az 1848/49-es dicső szabadságharc huszáregyenruháját, a több évszázados tradíciókon nyugvó paraszti férfi- és leánynépviseletet, a Történelmi Vitézi Rend vagy a Koronaőrség történelmi egyenruháit "furcsa huszáregyenruhának" vagy a "nácizmus bohóctagozatát erősíteni igyekvő papá"-nak nevezi. Ezek után nem is vár(hat)juk el tőle, hogy nemzeti értékeinket felismerje, netalán megbecsülje!

A rendezvényen részt vevő két gárdistaruhás személy árpádsávos zászlóval pedig vidékről érkezett; Hódmezővásárhely városvezetése és lakossága továbbra sem enged teret a szélsőségeknek. Ünnepeinken részt vevők a történelmi tradíciók, a múlt és a hősök iránti tisztelettel, alázattal és megbecsüléssel emlékeznek hőseinkre, a jeles történelmi eseményekre, miként - e sorok írója résztvevőként tanúsíthatja - történt ez idén június negyedikén is.

Tisztelettel:

Dr. Kószó Péter

Hódmezővásárhely alpolgármestere

Figyelmébe ajánljuk