Jelöljék újra Iványi Gábort köztársasági elnöknek az ellenzéki pártok!

  • Artner Szilvia
  • 2022. február 22.

Publicisztika

Róna Pétert visszaléptethetnék, esetleg a közgazdász magától léphetne vissza Iványi javára.

Február 21-én délben mártírt adott az ellenzék kezébe a hatalom. A NAV kiszállt az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség épületéhez sárga mellényben, csapatostul, hogy erőt mutasson fel a védtelenekkel szemben, illetve hogy végrehajtson közüzemi tartozás ügyben, amit Iványi Gábor, a közösség vezetője szerint és persze köztudomásúlag azért nem tud kifizetni évek óta a hajléktalanokat segítő szervezet, mert nem kapják meg a magyar államtól a nekik járó támogatásokat. Az ellenzék demonstrációt hirdetett Iványiék mellett, és ez a kiállás egyre dagad, bár szélesebb társadalmi támogatottságot akkor érne el az Iványi-féle rendíthetetlen hit, ha sikerülne az általa képviselt értékeket a szimbolikus helyett végre konkrétan is összekapcsolni a kormány leváltásával. Mégpedig az ellenzék egy egészen egyszerű, de zseniális húzásával.

Történetesen annyit kéne tenniük, hogy megbocsátva maguknak a hibát, Róna Pétert visszaléptetik, esetleg Róna magától lép vissza Iványi javára a köztársasági elnöki jelöltségtől

A hétfői Dankó utcai történések arról szóltak ugyanis, hogy Orbán bosszút állt Márki-Zay köztársaságielnök-jelölési ötletén, így az azt szintén megfúró ellenzéki összefogásnak minderre a korrekció az egyetlen lehetséges válasza és nincs rá sok ideje. Iványi a tisztes polgári civil és a keresztényi eszméket egyaránt feddhetetlenül képviseli ma Magyarországon, és ez bosszantja az álkeresztény és álcivil szervezeteket pénzzel tömő álszent hatalmat. Az ellenzék úgy válhat hitelessé most, hogy kiáll hát mellette. Nem baj, ha kissé késleltetve; a közös érdekekért való kiállás a fennálló gonosszal szemben nem egyszerű dolog. Ráadásul Jakab Péter és a Jobbik, de az ellenjelölésben melléjük állt LMP és DK is jól jöhetne ki ebből az amúgy is jelentéktelennek tűnő belső lövészárokból. Valamint kéretik nem használni az ellenzék és a sajtó részéről is a rendőrségi kifejezéseket, mint például: elviszik a lefoglalt bizonyítékokat a helyszínról. Nem bizonyítékokat, hanem vagyontárgyakat hord el az Oltalomból a NAV, pontosan úgy, ahogy a kormány az emberek vagyonát, házát, csak úgy, saját kénye-kedve szerint.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk