Nemzeti konzultáció Simonka György fideszes képviselőről

Publicisztika

Az Együtt képviselője ráadásul a valóságra vonatkozó kérdéseket tesz föl.

Tudta, hogy Simonka György a rendszerváltás óta eltelt közel 30 évben az egyetlen olyan országgyűlési képviselő, akinek a tiszteletdíja nagy részét végrehajtás miatt levonja az Országgyűlés Hivatala?

Tudta, hogy Simonka György az első Békés megyei országgyűlési képviselő az elmúlt 27 évben, akivel szemben végrehajtást rendeltek el?

Tudta, hogy Simonka György az első olyan képviselő, aki nemcsak a jövedelmét, hanem tartozásait is el akarta titkolni? (Az ellene folyó végrehajtást a Blikk újságírói perelték ki.)

Tudta, hogy Simonka György az első olyan viharsarki politikus, akinek az üzlettársa előzetes letartóztatásban van?

false

 

Fotó: Kallos Bea/MTI

Tudta, hogy a 12 százalékban a tulajdonában volt Magyar Termés TÉSZ Kft. 250 millió forintos tartozásaira vállalt kezességet Simonka, de csak egy használt Fiat Ducatót tudtak tőle lefoglalni néhány százezer forint értékben?

Tudta, hogy 1990 óta Simonka György az első olyan Békés megyei politikus, aki ellen egy politikai ellenfele büntetőfeljelentést tett?

Tudta, hogy a feljelentést befogadta a Központi Nyomozó Főügyészség? És tudta, hogy a fedezetelvonás és csődbűntett gyanújában megfogalmazott feljelentést a „szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán” egy már folyó költségvetési csalás miatti nyomozással együtt vizsgálják tovább?

Tudta, hogy Simonka csak üresen fenyegetőzik azzal, hogy ellenfeleit feljelenti, de ezt sohasem teszi meg? Elgondolkodott rajta, hogy vajon miért?

Tudta, hogy 2015-ben 357 millió forint kezességvállalás miatti kötelezettsége volt Simonka Györgynek? Tudta, hogy a vagyonnyilatkozatából ezt az apróságot elsőre kihagyta, csak utólag módosította?

Tudta, hogy 2016-ban 86 millió forint kezességvállalás miatt kötelezettsége volt Simonkának?

Tudta, hogy ez egy éven belül 271 millió forintos változás? Vajon ki tudja, hogyan sikerült ennyit lefaragnia?

Tudta, hogy erről még egy árvát szót sem szólt Simonka György országgyűlési képviselő?

false

 

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Tudta, hogy a vagyonnyilatkozata alapján az országgyűlési képviselőségén kívül nincs más jövedelme?

Tudta, hogy most 142 500 forintot, a magyar átlagbér alatti összeget kap a végrehajtások utáni levonások után Simonka?

Tudta, hogy ennek ellenére nem kell összébb húznia a nadrágszíjat?

Tudta, hogy 2016-tól egy luxusautót lízingel Simonka György?

Tudta, hogy ennek a havi lízingdíja több mint a 142 ezer forint?

Tudta, hogy szerény jövedelme ellenére futja arra, hogy Bajnokok Ligája-meccsre menjen Münchenbe, az Allianz Arénába?

Tudta, hogy Simonka György törölte a Facebook-oldalát, hogy a szerény jövedelme és költséges programjai közötti ellentmondásokra ne kérdezhessen rá senki?

Tudta, hogy ha a jelenlegi ütemben folyna a végrehajtás Simonka György ellen, akkor az még 19 évig, 2036-ig tartana?

Tudta, hogy hetek, hónapok óta nem válaszol újságírók kérdéseire Simonka György?

Tudta, hogy az egykor érdekeltségébe tartozó cég, a Simba Hungary Kft. egykor a Tesco egyik legnagyobb dinnyebeszállítója volt? És tudta, hogy ez a cég 2012-ben még 2,2 milliárd forintos árbevétel mellett 300 milliós veszteséget termelt és 1,2 milliárd forint hitellel zárta ezt az évet, miközben adótartozások terhelték számláját?

Tudta, hogy hitelező bankok felszámolást kértek a cég ellen?

Tudta, hogy a Magyar Termés TÉSZ Kft., amelynek 12 százalékos tulajdonosa volt Simonka, 2014-ben felszámolásra került? S ezzel összefüggésben tudta, hogy az utolsó aktív évben 100 millió forintos forgalom mellett ennek tízszeresét, 1 milliárd forint hitelt görgetett maga előtt a cég?

Tudta, hogy ennek a cégnek 500 millió forinttal a legnagyobb hitelezője az UniCredit? Tudta, hogy a Magyar Termés TÉSZ Kft.-nek 146 millió forintos adótartozása van? Tudta, hogy más közpénzről is szó van?

Tudta, hogy a magyar állam tulajdonában lévő Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. a korábbi hitelek miatt 220 millió forintra jegyeztetett be zálogjogot?

Tudta, hogy a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal, amelynek jogutóda ma már a Magyar Államkincstár, 2013-ban hivatalból megállapította, hogy a Simonka által 12 százalékban tulajdonolt Magyar Termés TÉSZ jogosulatlanul vette igénybe zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatás keretében kapott forrásokat? Tudta, hogy a hivatal haladéktalanul elrendelte ennek kamatos visszafizetését?

Tudja, hogy mindezek ellenére még mindig megvan Simonka György mentelmi joga?

El tudja képzelni, hogy bűncselekmény, csalás, stikli gyanújával, ennyi hazugsággal és ennyi tartozással más ember még szabadlábon lenne?

Ennek a kérdésnek az eldöntését önre bízzuk.

A szerző az Együtt önkormányzati képviselője Gyulán.

(Simonka György figyelemre méltó pályájáról lapunk többször is írt:

A kihalt zsákfalu, ahol milliomos polgármester uralkodik

Öngondoskodás, de szó szerint

Simonka György földszerzési vágya már a saját kormányának is sok volt

Bezsebelt állami milliók

A NER típusterméke: a Simonka-univerzum)

Figyelmébe ajánljuk