„Az előválasztás az egyetlen út az Orbán-kormány leváltásához”

  • Karácsony Gergely
  • Szabó Tímea
  • 2020. július 4.

Publicisztika

A Párbeszéd társelnökei arról, hogyan valósítható meg az összellenzéki siker 2022-ben.

„A vártnál magasabb részvétel, az előválasztási kampány intenzitása, az azt övező médiafigyelem, a lebonyolításhoz adott civil aktivitás, a jelölti viták méltányos, korrekt hangvétele és érdemi tartalma mind rácáfolt az előválasztással kapcsolatos korábbi aggodalmakra.

Meggyőződésünk, hogy a tavalyi főpolgármesteri előválasztás jelentős mértékben hozzájárult az ellenzéki sikerekhez az önkormányzati választáson. És nem csupán Budapesten. És meggyőződésünk az is, hogy az előválasztás az egyetlen út a 2022-es összellenzéki sikerekhez, vagyis az Orbán-kormány leváltásához is.

Kiindulva a tavalyi tapasztalatokból, amellett érvelünk, hogy az Orbán-rezsimmel szemben álló, demokratikus ellenzéki pártok kezdjék meg a felkészülést annak érdekében, hogy az ellenzéki szavazók 106 választókörzetben előválasztási folyamatban dönthessenek az egyéni képviselőjelöltekről, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltről és a közös ellenzéki lista sorrendjéről”

Karácsony Gergely és Szabó Tímea

Karácsony Gergely és Szabó Tímea

MTI/Balogh Zoltán

A teljes írásért vásárolja meg a friss Magyar Narancsot! Ha pedig szeretne előfizetni, azt itt teheti meg.

Archívum

Amikor pár hete megjelent a Magyar Közlöny kétsorosa, amely szerint Demeter Szilárdot miniszteri biztossá nevezte ki Kásler Miklós, hogy „koordinálja a magyar könnyűzene, valamint a kortárs magyar popkultúra megújítását és társadalmasítását", egyesek egy új Erdős Péter, de még inkább az 1957-1964 közötti könnyűzenei felelős, Barna Andrásné (amúgy Biszku Béláné barátnője) eljövetelét látták.

Figyelmébe ajánljuk