Sztárparádé

publikálva
1998/39. (09. 24.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kezdetben vala Schamschula. Mikor már tökmindegy volt, még átadott néhány autópálya-szakaszt. Úgy kellett lefogni az utolsó, kis híján háromméteres szakasz felavatásán.

Nézzük először a gyökereket.

A figyelemre méltó Lebegy vendégségbe hívta kormányzói kampánya idején Alain Delont.

E gusztusos premisszákból hozta tető alá Vladimír Meciar a maga szillogizmusát, úgyszólván benne szöktek szárba az említett gyökerek, amikor Claudia Schiffer oldalán átvágta a szalagot. Azóta nincs megállás, egymásnak adják Szlovákia kilincsét a művelt Európa lejárt szavatossági idejű büszkeségei, Claudia Cardinale, a papa helyett beugró ifjabb Belmondo, Gerard Depardieu. Vlado várja még nagyon a notre-dame-i peronőrt és a komplett Hupikék törpikéket.

Ám nem ment ez mindjárt ilyen flottul. Az első és legfontosabb meghívott Lucie Bilá művésznő volt. Nincs az a pénz (pedig a fentiek ötmillió szlovák koronás honoráriumának többszörösét ígérte neki Vlado), fintorodott el a cseh csalogány úgy, mintha valaki egy hangosabbat szellentett volna. (A tavaszi cseh kampány során a Klausnak korteskedő énekesnő hetvenezer emberrel énekeltette el az ODS-indulót, 50 fokos hőségben, az Óvárosi téren.)

A fiaskót sajnálhatja Vlado, hiszen Lucie Szlovákiában is könnyedén zsebre vágná népszerűség tekintetében nemcsak az odacitált másodlagos frissességű sztárokat, de a Slovan Bratislava focicsapatát is. A símaszkos kommandósokat dettó. Ez komoly.

Így tehát maradtak a gyökerek.

A dráma pillanatnyilag az, miszerint korántsem biztos, hogy Vlado az avatás után Schamschula útjára lép.

publikálva
1998/39. (09. 24.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk