A Muriel a mi játszóterünk - Jobbágy Bence énekes-gitáros

  • rés a présen
  • 2016. március 25.

Snoblesse

Április 1-jén Miskolcon zenél a Muriel.

rés a présen: Mióta foglalkozol könnyűzenével?

Jobbágy Bence: 2008-ban alapítottam az első zenekaromat, azóta aktívan. A zeneiskolában zongorázni tanultam, aztán rövid ideig dzsessz- és klasszikusgitár-órákra jártam, de egyik sem ragadott igazán magával, inkább az igényes könnyűzene érdekelt. Számomra annak a szabálytalansága, a „bármit lehet” érzés adja az inspirációt a fejlődéshez.

rap: Milyen elhatározással alakult a Muriel zenekar?

JB: Volt egy csomó ötletem és egy jó dobosom. Neki köszönhetően találkoztam Adriánnal, aki a mai napig meglep, mennyire érti, érzi, hogy miről gitározom. Az ő éneklése más zenei ízt és egy közvetlenebb, szerethetőbb hangulatot ad a témáimhoz. Ebből az összhangból születtek az első dalok, amiken keresztül megismertük egymást. Azóta rengeteg közös élménnyel és új tagokkal is gazdagodtunk, ezáltal a zene is kiforrottabbá vált. Az egyetlen szempontunk továbbra is az, hogy olyan dalokat írjunk, amiket szeretünk, és amikre mindig büszkék leszünk.

false

 

Fotó: Kleb Zsófi

rap: Kijött az új lemez.

JB: Szerintem a Muriel ezzel a lemezzel nyerte el a végső formáját. Jól érezzük magunkat ezekben a dalokban, miközben teljes a szabadság és az egyetértés. A Fountain of Fun lemezcím is beszédes: ez egy mókatár, a Muriel pedig a mi játszóterünk, ahol mindent ér, csak hátradőlni nem.

rap: Milyenek a lemezbemutató turnés tapasztalatok?

JB: Szuperek! Már az akváriumos lemezbemutatónkon is kiderült, hogy jól működnek élőben a dalok, és hogy sok a kíváncsi fül. Nem az a zene, amire nagyot lehet ropni részegen, de jó látni, hogy leköti a közönséget: figyelnek, miközben játszunk, és tapsolnak, amikor már nem. Szóval kívánni sem tudnánk különb koncerteket.

rap: Milyen állomások vannak még hátra?

JB: Ezen a hétvégén, március 25-én Zalaegerszegen az Atlantisban, másnap meg Pécsen a Zsolnayban (E78) játszunk. Mindkét alkalommal az Antonia Vai Banddel. Április 1-jén megyünk még Miskolcra (Helynekem), 2-án Sopronba (Búgócsiga), 9-én Győrbe (Rómer Ház) és végül április 23-án Budapesten a Kuplungban zárjuk majd a turnét. Oda készülünk meglepetéssel is!

rap: Milyen helyeken láthat még benneteket a közönség nyáron?

JB: Szívesen játszanánk minden fesztiválon, de egy-két kivételtől eltekintve (a VOLT-on például már fix a helyünk) egyelőre nem hívtak meg. Remélem, azért tartogat még számunkra meglepetéseket a nyár!

rap: Milyen programokra jársz nyaranta szívesen?

JB: Nem szoktam tervezni, de úgy tűnik, hogy Veszprémbe és Kapolcsra minden évben megyek, a Kispáltól pedig biztosan elbúcsúzom idén Orfűn.

Figyelmébe ajánljuk