Gondolatok a Halott könyvtárban

  • 2012. március 20.

Snoblesse

Halott könyvek között elsüllyedt szerzőkről beszélni szerencsét hoz. Vagy nem hoz. Akárhogy is, a Magyar Narancs Elsüllyedt szerzők-sorozatáról lesz szó az OSA Archívum Halott könyvtárában.


Egy olvasatlan könyv szomorú magánügy, ötezer olvasatlan könyv izgalmas kiállítástéma – írtuk nemrégiben a Halott könyvtár kapcsán: az OSA Archívum április 22-ig látogatható könyvinstallációja ötezer olyan könyvet vonultat fel, melyet 1989 óta egy árva lélek se kölcsönzött ki. Hogy Halott könyvtárban mit illik és mit nem illik, arról nem szól a fáma, de alkalmasabb helyszín aligha akad egy elsüllyedt szerzőkről szóló beszélgetéshez. A Magyar Narancs népszerű sorozatában a magyar irodalom olyan elsüllyedt szerzői kerültek – ha csak ideig-óráig is – felszínre, mint Rubin Szilárd, Kellér Andor, Tabi László, Aszlányi Károly, Sarkadi Imre, Zsolt Béla, Kuncz Aladár, Pap Károly, Gábor Andor, Hatvany Lajos vagy Németh Andor. A halott könyvek megértő közegében Bán Zoltán András, Vári György és László Ferenc osztják meg gondolataikat az Elsüllyedt szerzők-sorozatról. A beszélgetést Turcsányi Sándor, a Magyar Narancs főszerkesztő-helyettese vezeti.

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.