III. Gólem Fesztivál

  • 2013. április 2.

Snoblesse

Színház és felolvasószínház, nemzetközi workshop és nyilvános műhelybeszélgetés a zsidósággal kapcsolatos sztereotípiákkal foglalkozó színházi fesztiválon.


A Gólem Színház nem ma kezdte a zsidósággal kapcsolatos sztereotípiákkal való – legyenek azok pozitívak vagy negatívak – aktív s felforgató jellegű foglalkozást, elég csak a témában alighanem nálunk egyedülállónak számító produkciójukra, a Lefitymálva című előadásra gondolni. Bár Brooklyn nem tágul, a gólemesek univerzuma annál inkább: immár nem egy előadás, hanem egy négynapos fesztivál megannyi programja – így például a Jewinator című többnapos workshop – járja körül az olyan kérdéseket, mint például, hogy miként lehet a zsidó karaktert a színházban bemutatni, illetve hogy van-e elég bátorság, elszántság és akarat a színházi szakmában, hogy a zsidóval mint művészileg megválaszolható kérdéssel a sztereotípiákon túl szembenézzen?

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.