John Malkovich a Vígszínházban

  • 2012. március 15.

Snoblesse

Sorozatgyilkos a színpadon: a világhírű színész a Víg világot jelentő deszkáin adja a kilencszeres gyilkost a Pokoli vígjáték – Egy sorozatgyilkos vallomásai című darabban.


Egyesek Londonig mennek, hogy megtekintsék Kevin Spacey-t III. Richárdként, mások New Yorkig repülnek, hogy közel kerüljenek A velencei kalmárban fellépő Al Pacino-hoz. De olyat még nem látott a világ, hogy mindössze a 4-6-os villamosra kelljen felszállni, hogy John Malkovich-ot (olyan közelmúltbeli klasszikusok sztárját, mint a Transformers 3., a Jonah Hex vagy a Mutáns krónikák) színpadon láthassa az ember. Márpedig most nagyon is ez történik a Budapesti Tavaszi Fesztivál csúcsprogramjának számító előadás, a Pokoli vígjáték pesti vendégszereplése alkalmával. John Malkovich Jack Unterweger sorozatgyilkos szerepében lép kétszer is (16.00, 20.00) a Vígszínház színpadára két operaénekesnő és az Orchester Wiener Akademie kíséretében.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?