Spielberg vs. Scorsese

  • 2015. március 26.

Snoblesse

Egymásnak feszülnek a nagy öregek.

Spielberg ismét Tom Hanks-szel forgat, év vége felé már láthatjuk is Bridge of Spies című, hidegháborús thrillerjüket, és ugyancsak a hidegháború idején játszódik második közös munkájuk, a Kapj el, ha tudsz is. Igaz, a hidegháború csak nagyon a háttérben zajlik, az előtérben viszont Tom Hanks üldözi Leonardo DiCapriót, ahogy csak egy FBI-ügynök tud üldözni egy szélhámos amerikait. A nagy forgatagban feltűnik Christopher Walken is; persze ő a legjobb, kapott is a nyakába egy Oscar-jelölést. Mi, anno, így nyilatkoztunk a produktumról:

false

"Leó fő fegyvere a mimikri, előbb fess másodpilóta (valamiért, úgy tűnik, Amerikában a pilóták akkoriban a rocksztárok megfelelői voltak, nem értem, rocksztárok is voltak márpedig), majd délceg orvos, nyalka ügyvéd, a megfelelő kosztümben és megfelelő szöveggel, de születési hendikepje a nézőnek mindvégig világos, mintha ő is mindig ugyanazt a sötétkék öltönyt viselné, és maga csodálkozna a legjobban, hogy beveszik a süketelését, mint ahogy az a kicsi görög. Amikor két bőrönd dollár van vele, akkor is csak egy szerencsétlen balek.

Akit egy harmadik szerencsétlen hülye, Tom Hanks FBI-ügynök üldöz, kell-e mondani, a kopó kitartásával. Hogy ez a Tom milyen egy nyomorult flótás, annak bemutatására Spielberg nem átallja megszakítani a filmjét...."

A teljes kritika itt olvasható, a Kapj el, ha tudsz pedig a Spielberg vs. Scorsese sorozatban tekinthető meg a Puskinban.

Figyelmébe ajánljuk