Van Gogh Alive

  • 2013. szeptember 26.

Snoblesse

Nem csak Elvis, Van Gogh is él. Ideiglenes lakhelye: Váci u. 1.
false

Ha valakinek kedve támadt, eddig is megtehette, hogy belép kedvenc festményébe; Martin Scorsese például Van Goghként kalandozott a vásznon, nemrégiben pedig Rutger Hauer sétálgatott németalföldi divat szerint Pieter Bruegel híres festményén. Földi halandók számára azonban egyetlen utazási iroda sem kínált ilyen túrát; most sem az irodákba, hanem múzeumba kell annak menni, aki festménytúrára fizetne be – a Váci1 palota falai közt zajló multimédiás Van Gogh-tárlat ugyanis éppen ezt az élményt kínálja. A decemberig nyitva tartó világutazó Van Gogh-show nem valami poros múzeum, hanem egy modern multiprojekciós rendszer, mely óriási méretű, kristálytiszta képeket vetít ki az 1000 nm-es kiállítótérhez igazított, különleges formájú, 6 méteres vásznakra, sőt a padlóra is. A kiállítás a szomorú sorsú mester Provence-ban eltöltött tíz évét, az 1880 és 1890 közötti időszakot idézi fel.

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?