Könyvtári Cserepont címen indít könyvkölcsönzési szolgáltatást a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

  • narancs.hu
  • 2021. február 8.

Sorköz

Február 10-től, átmeneti feltételekkel.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozások időtartamára, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és használói igényekre február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel indít könyvkölcsönzési szolgáltatást.

Minderre azért is van szükség, mert a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet során hozott korlátozó intézkedések a nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézménynek látogatását és az e helyszíneken való tartózkodást is tiltja. Ezért az új Könyvtári Cserepont szolgáltatást a könyvtárak kizárólag belépés nélkül, ajtón, vagy ablakon keresztül biztosítják. 

A Könyvtári Csereponton a következő szolgáltatásokat kínálják:

- az olvasónál lévő dokumentumok visszavétele,

- előre megrendelt, előjegyzett könyvek kölcsönzése,

- új beiratkozás, és a zárvatartás előtt lejárt tagságok hosszabbítása,

- tartozások rendezése.

Mivel csak előzetesen igényelt, előjegyzett könyveket lehet kölcsönözni, átmenetileg ismét ingyenessé tették az előjegyzést. Egyszerre maximum 8 példány kérhető.

A szolgáltatást átmeneti lehetőségként kínálja fel a FSZEK  mindazoknak, akiknek hiányzik a könyvtár nyújtotta könyvkölcsönzési és olvasási lehetőség.

A FSZEK a könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát ismételten meghosszabbította, a jelenleg március 1-jéig érvényes veszélyhelyzeti korlátozások időpontját figyelembe véve.

Figyelmébe ajánljuk