Újabb szerzőkkel bővült a Digitális Irodalmi Akadémia

  • narancs.hu
  • 2021. november 19.

Sorköz

Műveik ezentúl ingyenesen olvashatók a neten.

A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) online megtartott 2021. évi tagválasztásának eredményeként négy fővel bővül a testület. A tagok döntésével az alábbi alkotók válnak a DIA új tagjává: Kemény István, Király László, Márton László, Végel László - számol be a litera.hu.

A DIA közlményében a döntésről azt írta:

  • Kemény Istvánt nemzedékének egyik legfontosabb, legnagyobb hatású költőjének tartják;
  • Király László költőt, prózaírót az elmúlt évtizedek határon túli magyar irodalmának egyik legnépszerűbb, úttörő és példaadó alakjaként emelik ki;
  • Márton László prózaírói, drámaírói és műfordítói életművével, pontos, filozófiai irányultságú írásaival érdemelte ki a DIA tagságot;
  • az újvidéki Végel László pedig az emberi lét alapkérdéseivel és a kisebbségi létet elemző műveivel vált meghatározó alkotójává.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által működtetett DIA 1998-ban jött létre, a tagok életművét digitalizálja, és ingyenesen közzéteszi az interneten. A kezdetekről annak idején lapunk is beszámolt:

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk