A foci-Eb-ről is kitiltották Gigi D'Agostino szélsőjobbos himnusszá vált slágerét

  • narancs.hu
  • 2024. június 1.

Sport

A L'amour toujours a szélsőjobb kedvenc kódja lett, úgyhogy az osztrákoknak új dalt is kell keresniük.

Megtiltotta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Gigi D'Agostio L'amour toujours című, az 1990-es évek óta több újjászületést is megélt slágerének felhasználását, ami azt is jelenti, hogy az osztrák válogatottnak új dalt is kell találnia az Európa-bajnokságra, amit lejátszhatnak a meccsek előtt – írja a Der Standard.

A dalt nem azért tiltották le, mert rossz, hanem azért, mert mostanra már az interneten is elterjedt az eredetileg sem különösebben tartalmas szövegvilágú dallamra ráénekelni, hogy Németország a németeké, külföldiek kifelé (Deutschland den Deutschen, Ausländer raus!), a dal előkerülése pedig úgy általában a szélsőjobb egyik kedvenc titkos kódja lett. Az olasz producer dalát már a müncheni Oktoberfestről is kitiltották ugyanebből az okból.

Az osztrák szövetség közleményben reagált az UEFA döntésére. Ebben azt írták, hogy az ÖFB a toleranciát, a sokszínűséget és az integrációt képviseli, és elkötelezett az együttműködés mellett a társadalom minden területén. A visszaélésekkel kapcsolatos közelmúltbeli incidensek után a dalt nem játsszák a válogatott nemzetközi mérkőzésein.

Az érintett producer korábban már értetlenségét fejezte ki, amiért a dalát tiltják be, ami valójában egy mindenkit összekötő érzésről szól, és semmi köze nincs a szélsőjobbhoz vagy az antiszemitizmushoz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk