Elárverezték Boris Becker díjait: a tartozásait kell törlesztenie belőle

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. július 12.

Sport

Az eladósodott teniszcsillag két éve jelentett csődöt, de azóta sem jobb a helyzet.

Az eladósodott Boris Becker egykori német teniszcsillag trófeái több mint 680 ezer fontért (246 millió forintért) keltek el egy csütörtök este zárult online aukción.

Az aukción 82 darabra lehetett licitálni, köztük volt a Davis Kupa egy példánya, amely 52 100 fontért kelt el, a Teniszhírességek csarnoka gyűrűje, karórák és teniszruhák. A legtöbb pénzt, 150 250 fontot azért a Tiffanynál készült ezüstkupáért adtak, amelyet a sztár Ivan Lendl legyőzésével nyert a US Openen 1989-ben.

A hatszoros Grand Slam-győztes, aki védhetetlen szerváiról a Bum-bum Borisz becenevet kapta, pályafutása alatt 49 tornát nyert meg és mai értéken több mint 20 millió euró pénzdíjat nyert. 2017-ben azonban az akkor már adósságokban úszó 51 éves Becker csődöt jelentett. Az árverés bevételéből adósságai egy részét kell kifizetnie.

A csőd után egy évig húzta, mivel diplomatastátusza van, ezért mentességet élvez. A hajdani világelső arra hivatkozott, hogy a Közép-afrikai Köztársaság elnöke az ország sport-, kulturális és humanitárius "nagykövetévé" nevezte ki az Európai Unióba. A Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere azt válaszolta, hogy az útlevél, amelyet Becker mutogat, hamisítvány, egy csomó "2014-ben ellopott üres útlevél egyike".

A furcsa ügy decemberben ért véget, amikor Becker egy londoni bíróság előtt lemondott a mentességéről, így az aukciósház piacra dobhatta a trófeákat. Nincs meg azonban minden darab: Becker ugyanis tavaly bejelentette, hogy a Grand Slam-kupák eltűntek, majd felhívást tett közzé, amelyben segítséget kért a megtalálásukhoz.

Figyelmébe ajánljuk