Milák Kristóf ma megvédheti olimpiai bajnoki címét

  • narancs.hu
  • 2024. július 31.

Sport

Németh Nándor is döntőben úszik, Szilágyi Áronék kardcsapata a negyeddöntőben Olaszországgal vív.

Muhari Eszter párbajtőröző bronza után szerdán megszerezheti a magyar sport a második érmet a párizsi olimpián. Este fél kilenctől rendezik többek között a férfiak 200 méteres pillangóúszásának döntőjét, amelynek mezőnyébe Milák Kristóf kedden a legjobb időeredménnyel jutott be – írja a Telex.

A magyar úszó számára ez nagyon fontos nap, hiszen ebben a számban ő a címvédő, és akik követik a pályáját, az utóbbi hónapokban sokat aggódhattak a róla szóló hírek miatt. Mivel következetesen nem nyilatkozik, nem lehetett tudni, milyen edzésmunkát végzett a felkészülés időszakában. Emiatt meg is rótták, de aztán Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya elismerte, hogy eddig nem érheti kritika Milák szereplését.

„Ahova eddig odaállt, azt megnyerte. Az ob-n azt gondoltuk, hogy persze, ez csak ob. Aztán nyert az Eb-n, és itt, az olimpián is – ahova feláll, azt megnyeri. Nem akarok belemenni ennek az elemzésébe, de közel hatvan év alatt, amióta a szakmában vagyok, én ilyet még nem láttam. Reméljük, holnap (szerdán) is sikerrel vívja meg a döntőt. Ha megnyeri, az egy arany Magyarországnak, és akkor mindenki boldog lesz. Egy biztos, hogy ez páros viadal lesz, Milák és Marchand ütközete lesz. Meglátjuk”– mondta az úszókapitány az M4 Sportnak.

Szintén szerda este úszik a 100 méteres gyorsúszás döntőjében Németh Nándor, aki a harmadik legjobb idővel harcolta ki a részvétel lehetőségét. 

A magyar férfi kézilabdacsapat délelőtt 9-től Norvégiával játszik, a Szilágyi Áronnal felálló kardcsapat 13.30-tól vív az olasz csapattal,  ez a negyeddöntő, a döntőt este fél kilenctől rendezik. 

Délelőtt 10 órától Póta Georgina asztaliteniszező a dél-koreai Sin Jubinnal mérkőzik a 16 közé jutásért, a cselgáncsozók, Gercsák Szabina és Tóth Krisztián szintén 10 órától versenyeznek, evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz tíz előtt néhány perccel indul a középfutamban, a sportlövő Pekler Zalán és Péni István alapversenye 9-től zajlik. Mészáros Krisztofer tornász az egyéni összetett döntőben 17.30-tól versenyez. A triatlonosok végül mégis úszhatnak a Szajnában: a nők versenyét (Kuttor-Bragmayer Zsanett) 8-tól, a férfiakét (Lehmann Csongor, Bicsák Bence) 10.45-től rendezik.

 

 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk