Mohamed Aida és Cseh László viszik a magyar zászlót az olimpia nyitóünnepségén

  • narancs.hu
  • 2021. július 4.

Sport

Tokióban július 23-án kezdődnek az olimpiai játékok.

A hetedik olimpiáján induló tőrvívó Mohamed Aida, és az idén ötszörös olimpikon úszó, Cseh László viszi majd a magyar zászlót a tokiói olimpia július 23-i nyitóünnepségén. Erről a Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottsága döntött, írja vasárnap az olimpia.hu.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja azt írja: a megnyitók történetében először minden ország 1-1 női és férfi sportolója együtt viheti majd a nemzeti lobogót. Míg az olimpiai fogadalomtételen két ifjúsági olimpiai bajnok mondhatta az eskü szövegét, addig ezúttal – a MOB Sportolói Bizottságának javaslatára – két rutinos versenyzőre esett a választás.

A világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Mohamed Aida elmondta: "Hatalmas megtiszteltetés, hogy én lehetek az egyik zászlóvívő. Elképesztően boldog vagyok, a hír hallatán a könnyeimmel küszködtem – ez az egyik legnagyobb dolog egy sportoló számára. Felemelő érzés végigsétálni a stadionban, miközben tudjuk, hogy az egész világ ránk figyel."

Hozzátette, eddig hat olimpián vett részt, és szinte mindegyik nyitóünnepségen ott volt.

Az, hogy ezúttal a zászlót is vihetem, számomra felér egy aranyéremmel. Ugyanolyan elszántan és hasonló izgalommal készülök a hetedik olimpiámra is, mint a legelső alkalommal.

A másik zászlóvivő, a négyszeres olimpiai ezüst-, kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László pedig így kommentálta a felkérést: "Amikor felmerült, hogy én vihetem a zászlót, át kellett gondolnom. Még egyszer sem vettem részt nyitóünnepségen, mert másnap vagy az azt követő napon mindig versenyeztem már, illetve a 'szereplési vágyam' sincs meg." Végül úgy döntött, ez egy hatalmas megtiszteltetés és elfogadta a felkérést.

Az olimpiát követően visszavonulok az aktív versenyzéstől, így nagyon szeretnék Tokióban örömmel úszni. Célom, hogy úgy fejezzem be a pályafutásomat, hogy még egyszer utoljára odatettem magamat.

A tokiói, XXXII. Nyári Olimpiai Játékok megnyitóját július 23-án rendezik majd. A Magyar Olimpiai Csapat 168 sportolót és 7 tartalékot számlál.

A címlapkép forrása: olimpia.hu.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk